Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Με ποσοστό 10% η εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι 8% όπως είχε ανακοινώσει χθες ο υπουργός

Αποτέλεσμα εικόνας για Με ποσοστό 10% η εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΣύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου «Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις για τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε ποσοστό 10% (αντί ποσοστού 5% για τα άλλα Πανεπιστήμια) του συνολικού αριθμού εισακτέων μόνο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για το συγκεκριμένο σ/ν, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε ανακοινώσει ότι ειδικά για φέτος το ποσοστό των αποφοίτων ΕΠΑΛ που θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι 8% και όχι 5% όπως στα άλλα Πανεπιστήμια. Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση του panelladikes24.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη για την παραπάνω ρύθμιση προέκυψε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ μέχρι πέρσι διεκδικούσαν το 20% των θέσεων στα ΤΕΙ και το 1% στα Πανεπιστήμια. Μετά την κατάργηση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τη ρύθμιση του ΥΠΠΕΘ για αύξηση του ποσοστού εισαγωγής από 1% σε 5% στα Πανεπιστήμια, ο αριθμός των εισακτέων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ αυξήθηκε συνολικά αλλά μειώθηκε για τα ιδρύματα της πρωτεύουσας. Δείτε εδώ σχετική ανάρτηση του panelladikes24.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου