Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Συνεργασία ΑΕΝ με Πανεπιστήμιο της Αμερικής - Πρώτη φορά υπογραφή τέτοιας συμφωνίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Μνημόνιο Συνεργασίας της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNYMC των ΗΠΑΜνημόνιο Συνεργασίας της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNYMC των ΗΠΑ

Εξαιρετικής σημασίας συμφωνία με την οποία αναβαθμίζεται η Ναυτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, υπεγράφη χθες μεταξύ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του New York State University Maritime College.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο πλαίσιο της προώθησης διμερούς συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, στη ναυτική εκπαίδευση.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προβλέπεται όχι μόνο η εκπαίδευση των σπουδαστών της ΑΕΝ, αλλά και των εκπαιδευτών της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ μίας ΑΕΝ και ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του εξωτερικού και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αναβάθμιση τόσο της εκπαίδευσης που παρέχει η ΑΕΝ Ύδρας, ενώ αποτελεί και έναυσμα για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών στον κρίσιμο τομέα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Τα ακαδημαϊκά προγράμματα στο SUNYMC και στην ΑΕΝ Ύδρας, που καλύπτει η συμφωνία περιλαμβάνουν Πτυχίο Επιστημών (Bachelor of Science) στις Ναυτικές Λειτουργίες Καταστρώματος. 

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο: