Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Από φέτος η εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος

Αποτέλεσμα εικόνας για εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος 2017 προκηρυξηΣτη διαβούλευση το σχέδιο νόμου για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έθεσε από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ ''Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις'', το οποίο ρυθμίζει σειρά θεμάτων γύρω από τη Ναυτιλία, το προσωπικό του Υπουργείου & του Λιμενικού Σώματος και την προστασία των εργαζομένων στη Ναυτιλία.

Σύμφωνα με αυτό:

Για πρώτη φορά, καθιερώνεται η εισαγωγή στις Σχολές του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με πανελλήνιες εξετάσεις από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Πρόκειται για ουσιαστικό βήμα καθιέρωσης της αξιοκρατίας στο σύστημα εισαγωγής στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

- Επιδιώκεται η παροχή σίτισης σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) κυρίως της περιφέρειας, για να υπάρχει κίνητρο φοίτησης στις Σχολές αυτές και για να στηριχθούν οικονομικά οι σπουδαστές τους, κατ΄ αναλογία των αντίστοιχων σπουδαστών ΤΕΙ. Επιπλέον, προς αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, ο τακτικός προϋπολογισμός του ΥΝΑΝΠ αναλαμβάνει τις δαπάνες τηλεπικοινωνιών και παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Ο Υπουργός καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν στη διαβούλευση, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. 

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00. 

Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Νόμου και της αιτιολογικής έκθεσης αυτού έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο διαβουλεύσεων και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο http://www.opengov.gr/ythynal/?p=882.

Δείτε επίσης:

Έρχεται νομοσχέδιο για εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με Πανελλήνιες Εξετάσεις

Δείτε τις περσινές προκηρύξεις για Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Σχολές και ΑΕΝ - Τι γίνεται με τις αντίστοιχες Λιμενικές

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


15 σχόλια:

  1. Ρε παιδια τι απο φέτος..λαθοσ κάνετε. Το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ έτος 2017-18 αφορα τις πανελλήνιες του 2018. Αρα του χρόνου θα μπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο θα είναι το όριο ηλικίας για εισαγωγή στο λιμενικό μέσω πανελλαδικών εξετάσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα σαν σωμα ασφαλείας που ειναι θα πάει στα 25 και ύψος 1
      70 οπως αστυνομία κ πυροσβεστική.

      Διαγραφή
  3. απο που προκυπτει οτι θα ειναι 21 χρονων.πιθανοτατα θα ισχυει οτι και στις σχολες των σωματων ασφαλειας 1.70 υωος και 25 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 ετων ειναο στις στρατιωτικές σχολες.
    Στα σωματα ασφαλείας οπως λιμενικο-πυροσβεστικη- αστυνομια ειναι 25 ετών και 1.70 ύψος......βέβαια μεχρι του χρόνου που θα μπει το λιμενικό θα μάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φυσικά Βαθμολογία 18 και βάλε!!! Πάλι θα γελάσουν μανούλες!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεος με αυτο υψος πια!!!! 1.70 το κανανε παντου φτανει!!! ας ειναι το οριο 1.65 μια χαρα ειναι οχι 1.70 και....... φταααανει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να εφταιγε μονο το υψος καλα θα ητανε.αυτες οι σχολες δεν επρεπε να υπαρχουν στο μηχανογραφικο αλλα η εισαγωγη σε αυτες να ειναι οπως και στις αλλες χωρες του κοσμου.και εκει να εβλεπα ποσοι θα πηγαιναν καθαρα για τα λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας παρακαλωω μην βαλετε οριο υψους! Ο μεσος ορος υψους μιας Ελληνιδας ειναι 1.65 δεν υπαρχει λογος να το κανετε 1.70,προσωπικα ηθελα τοσο πολυ να μπω αστυνομια αλλα δυστυχως δεν μπορω λογω υψους. Ευχομαι το Λιμενικο να μην εχει γιατι θα ειναι ασχημο οχι μονο για εμενα αλλα και για αλλους που δεν θα εχουν την ευκαιρια να μπουν εκει που θελουν. Σας το ζηταω ως χαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω και εγω για το οριο υψους , ελεος πια ! εμεις που ειμαστε 1.60 δηλαδη ειμαστε λιγοτερο ικανοι απο αυτους που ειναι 1.65 ή 1.70 ? η ηλικια ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη των στρατιωτικων σχολων ! με το υψος ομως τι γινεται ? και ποτε επιτελους θα υπαρουν εξελιξεις ? θα προλαβουν να κανουν τα απαραιτητα ωστε να μπει του χρονου στις πανελληνιες?

      Διαγραφή
  11. Τελικα δεν ειμαι μονο εγω που ηθελα τοσο πολυ να μπω αστυνομια και δεν μπορεσα λογου υψους και εγω δυστηχως διοτι ειμαι 1,66. Ναι ειναι αμαρτια οι περισσοτερεσ Ελληνιδες ειναι 1,65. Τουλαχιστον να μην ανεβασουν το υψος και στο Λιμενικο κριμα θα ειναι. Να θελεις να περασεις καπου τοσο πολυ και να σε εμποδιζει το υψος? Αμαρτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα τα μόρια εισαγωγής θα είναι από 17600 και πανω και για ειδικες κατηγορίες απο 14500 εως 18900....

    ΑπάντησηΔιαγραφή