Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Νέα αλλαγή αναμένεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 - Θα διαγραφεί το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης

Αποτέλεσμα εικόνας για μετονομασία του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης σε Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της ΤέχνηςΜε το άρθρο 63 του ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α΄ 83/2016), επήλθε:

- η μετονομασία του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης σε Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, με αύξηση των εξαμήνων φοίτησης από οκτώ (8) σε δέκα (10), 

- ο καθορισμός τεσσάρων κατευθύνσεων που θα αναγράφονται στο ενιαίο πτυχίο ως ειδικευμένοι και σαφώς προσδιορισμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί προσανατολισμοί: α. Ζωγραφική, β. Γλυπτική, γ. Πολυμέσα - Γραφικές Τέχνες, δ. Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, και 

- η αλλαγή των εισαγωγικών εξετάσεων σύμφωνα με τη διαδικασία που ισχύει για τα υπόλοιπα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας [εδάφιο γ΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (Α΄188), όπως ισχύει κάθε φορά].

Από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης απονέμονται τίτλοι σπουδών μέχρι και διδακτορικού διπλώματος.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα - Πανεπιστήμια, Επιστημονικά Ινστιτούτα, Μουσεία, Πινακοθήκες - οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις και ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα. Ακόμη, έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα Καλλιτεχνικά μαθήματα - Αισθητική Αγωγή, καθώς και την Ιστορία της Τέχνης, ή και να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος που επιθυμούν να ασκήσουν τη διδασκαλία της τέχνης στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν επιτυχώς στα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα σπουδών και τον κανονισμό του Τμήματος παιδαγωγικά μαθήματα.»

Η ισχύς του άρθρου 63 του ν. 4386/2016 άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Αναμένεται η Υ. Α. για την εφαρμογή της παραπάνω ρύθμισης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 και όλες τις αλλαγές που έχουν εφαρμογή για τους φετινούς υποψήφιους.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




1 σχόλιο:

  1. Με Εισαγωγικές εξετάσεις (και όχι Πανελλαδικές Εξετάσεις) στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/02/blog-post_60.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή