Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις ΑΕΝ 2016 - Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Προκήρυξη για την εισαγωγή στις ΑΕΝ 2016Δημοσιεύτηκε σήμερα, η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το ακαδημαικό έτος 2016-2017.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στις Α.Ε.Ν. γίνεται με δύο τρόπους:

- Υποψήφιοι της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας είναι όσοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

- Υποψήφιοι της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας είναι όσοι καταθέτουν Απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή Αποδεικτικό απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί την προκήρυξη με λεπτομερή ενημέρωση των ενδιαφερομένων ως προς τα προσόντα των υποψηφίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τον τρόπο υγειονομικής εξέτασης, την επιλογή και την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα εκδοθεί σχετική προκήρυξη.

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ανέρχεται σε 1143 (575 Πλοίαρχοι και 568 Μηχανικοί). Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί την αναλυτική κατανομή των εισακτέων ανά ειδικότητα και Σχολή.

Τελευταία προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών υποψηφίων της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας ορίζεται η Πέμπτη 07 Ιουλίου 2016 και των υποψηφίων της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας η Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.

Απόφαση καθορισμού του αριθμού σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17 και προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών

Τι πρέπει να κάνουν αρχικά οι υποψήφιοι 

Εγγραφή χρήστη στο ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. (προϋπόθεση για καταχώρηση αίτησης ΑΕΝ)

Ηλεκτρονική καταχώρηση αίτησης ΑΕΝ

Δείτε επίσης: Κύρωση Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου