Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη πολιτικής ηγεσίας ΥΠΠΕΘ - Σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνέντευξη πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΠΘ - Συνεχής ενημέρωσηΣυνέντευξη πολιτικής ηγεσίας ΥΠΠΕΘ - Βασικά σημεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου όπως έχει ανακοινωθεί. Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση.

Η μόνη εκκρεμότητα που πρέπει να ρυθμιστεί είναι ο καθορισμός του ποσοστού των θέσεων που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι με το καταργούμενο σύστημα και το οποίο θα προκύψει από το ποσοστό των Αιτήσεων - Δηλώσεων συμμετοχής των αποφοίτων με το καταργούμενο σύστημα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των Αιτήσεων - Δηλώσεων συμμετοχής στις φετινές εξετάσεις. Μάλιστα, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής αποφοίτων με το καταργούμενο σύστημα. Μια πρώτη εκτίμηση των στοιχείων λέει ότι για τα Γενικά Λύκεια είναι περίπου 5% ο αριθμός των υποψηφίων που θέλουν να δώσουν με το παλαιό σύστημα. Είναι μεγαλύτερος για τα ΕΠΑΛ, αλλά εκεί συμπεριλαμβάνεται και η τέταρτη χρονιά των εσπερινών λυκείων. Είναι λίγο διαφορετικά αυτό το θέμα των ΕΠΑΛ. Αυτά όμως είναι τα πρώτα στοιχεία, ποιοτικά δεν θα υπάρξει μεγάλη απόκλιση, αλλά ποσοτικά μπορεί να υπάρξει και συνεπώς να μην προκαταλάβουν ακριβώς ποια θα είναι η μοιρασιά, η διανομή των θέσεων.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή προς ανακοίνωση για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Όσον αφορά, το νέο σύστημα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών, ο κ. Φίλης είπε ότι εξετάζονται βελτιώσεις του ήδη υπάρχοντος συστήματος και δεσμεύτηκε ότι η απόφαση που θα πάρει το ΥΠΠΕΘ θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να προκαταβάλει κάτι αυτή τη στιγμή.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου