Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Αλλαγές στον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Απόφαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγές στον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - ΑπόφασηΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B΄ 1305/2018 η Υ.Α. με Αριθμ. Φ.253/52708/Α5/30-3-2018 που αλλάζει τις διαδικασίες σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη νέα απόφαση καθορίζονται τα εξής:

- Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια.

- Όπου κρίνεται αντικειμενικά αναγκαίο για την διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

- Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 

- Μετά την έκδοση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθορίζει την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες. 

- Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018. 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου