Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Μετεγγραφές Φοιτητών - Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ αποφάσισε να μην εγγράψει άλλους φοιτητές

Σχετική εικόναΑπόφαση ΓΣ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (συν. 12/1/2017) σχετικά με τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Η Κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (συν. 12/1/2017), αφού μελέτησε το θέμα των μετεγγραφών του έτους 2017-2018 εισηγήθηκε σχετικά προς τη ΓΣ της Σχολής (συν. 29/1/2017), η οποία αποφάσισε τα ακόλουθα. 

Όλη ενημέρωση για τις Μετεγγραφές Φοιτητές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα του panelladikes24 στο facebook.

Με την ΣτΕ Ολ 1251/2015 απόφασή της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας δέχθηκε ότι, χάριν προστασίας της εύρυθμης λειτουργίας και σεβασμού της πλήρους αυτοδιοικήσεως των ΑΕΙ, το άρθρο 16 του Συντάγματος επιβάλλει στον κοινό νομοθέτη κατά τη θέσπιση των διατάξεων περί μετεγγραφών: 

α) να προβλέπει ανώτατο όριο για τις καθ’ έκαστο ακαδημαϊκό έτος επιτρεπόμενες μετεγγραφές, το οποίο ευλόγως δεν δύναται να υπερβαίνει - συνολικά για τα εξάμηνα σπουδών - ποσοστό 10% επί των κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος εισαγομένων σε κάθε σχολή ή τμήμα υποδοχής και 

β) να καθιστά τα όργανα των σχολών και των τμημάτων υποδοχής αποφασιστικώς αρμόδια για να εκτιμούν, με ειδικώς αιτιολογημένη κρίση και χωρίς υποχρέωση εξαντλήσεως του ως άνω ορίου, αν και σε ποιο βαθμό επιτρέπουν οι λειτουργικές δυνατότητές τους τη διενέργεια μετεγγραφών κατά το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος και, ακολούθως, να αποφασίζουν επί των σχετικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων συνεκτιμώντας και την επίδοση εκάστου εξ αυτών στις σπουδές του. 

Με βάση το πλαίσιο που έθεσε το ΣτΕ και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, η απόφαση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ εξειδικεύεται στα ακόλουθα σημεία

1. Το ποσοστό μετεγγραφών που έχει ληφθεί υπόψη κατά την εκτίμηση των δυνατοτήτων της Σχολής και την τεκμηρίωση του μέγιστου αριθμού φοιτητών που μπορεί να εκπαιδευτεί στη Σχολή, είναι 15%, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία. 

2. Παρά το γεγονός ότι οι συμπληρωματικοί πίνακες μετεγγραφόμενων του Υπουργείου Παιδείας ανεβάζουν το ποσοστό αυτό σε 25%, η Σχολή αποφασίζει να εγγράψει το σύνολο των φοιτητών που περιέχονται στους πίνακες. 

3. Παράλληλα η Σχολή δηλώνει ότι ήδη οι δυνατότητές της για μετεγγραφές κατά το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος έχουν υπερκαλυφθεί σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα, επειδή η αύξηση του αριθμού φοιτητών συνοδεύεται και με συνεχείς μειώσεις στην υλικοτεχνική υποδομή, το προσωπικό και τον προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια η Σχολή δεν θα εγγράψει κανέναν άλλον φοιτητή που τυχόν καταθέσει αίτηση κατά το υπόψη ακαδημαϊκό έτος

4. Για τα επόμενα έτη η Σχολή δηλώνει την αποφασιστικότητά της να κινηθεί στο πλαίσιο που έθεσε το ΣτΕ με την ως άνω απόφασή του, χάριν προστασίας της εύρυθμης λειτουργίας και σεβασμού της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ και γενικότερα των συνταγματικών επιταγών.

Δείτε επίσης:





Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Να μας πληρωνουν αυτοι τα εξοδα σπουδων τοτε.Αισχος.Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠ.ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Υπουργείο ευθύνεται για όλη αυτή την κατασταση, που έδωσε μετεγγραφές στους πλούσιους, θα μπορούσε να ζητήσει να γίνεται έλεγχος περιουσιακής κατάστασης, να δεις μετά πόσοι από αυτούς δε θα επαιρναν, ενώ εμάς μπορεί να μας κόβει ακόμα και για ένα ευρώ παραπανω, όπως επίσης και με τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές που δεν ξέρουμε τι γίνεται, ουσιαστικά εχουν καταργησει όλα τα κοινωνικά κριτήρια γιατί με ένα και δύο μόρια που δίνουν δεν παίρνεις μετεγγραφη : Έχει κάποιος προβλήματα υγείας, αδερφό φοιτητη, είναι ορφανός έπρεπε να παίρνει μετεγγραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΠΕΘ: Προκλητική η άρνηση σχολών να εγγράφουν φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή λόγω της φοίτησης των αδελφών τους

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/04/blog-post_98.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή