Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Σχετικά με την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής - Πληροφορίες

Αποτέλεσμα εικόνας για ίδρυση νέας Νομικής Σχολής - Πληροφορίες πατρα ηρακλειο κρητη γαβρογλου υπουργειο παιδειαςΤο ΥΠΠΕΘ μελετά την ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής, πιθανότατα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (ή της Κρήτης).

Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σύντομα ώστε να ενταχθεί στα Μηχανογραφικά Δελτία 2018.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε κάποια στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα σε πρόσφατες δηλώσεις του. Δείτε παρακάτω.

- Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Νομικές, ακόμη κι όταν φτάσουμε στο σημείο να ιδρύσουμε τη νέα Νομική Σχολή.

- Θα μοιραστεί ο αριθμός των εισακτέων αντί για τις τρεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) στις τέσσερις Νομικές και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τις τρεις Νομικές Σχολές που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν μεγάλο αριθμό εισακτέων η καθεμιά.

- Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και όχι να αυξήσουμε τον αριθμό των πτυχιούχων της Νομικής. Θυμάστε εσείς κάποια χρονιά που οι Νομικές να μην είχαν διαμαρτυρηθεί ότι παίρνουν πολλούς εισακτέους; Γιατί δε μπορούμε τον ίδιο αριθμό εισακτέων να τον χωρίσουμε δια του 4 αντί δια του 3; Αυτό δεν το καταλαβαίνουν όσοι διαμαρτύρονται;

- Έχουμε ακόμη πολύ χρόνο να το μελετήσουμε.

- Η μεγάλη ζήτηση έχει δύο αρνητικά: πρώτον, η Πολιτεία κάτω από πιέσεις αυξάνει σταδιακά τον αριθμό εισακτέων. Και ταυτοχρόνως επειδή είναι λίγες αυτές οι σχολές, έχεις πολύ μεγάλο αριθμό σε σχέση και με τις υποδομές και με το προσωπικό. Το να υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα να αποσυμφορηθούν αυτά τα τμήματα, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη μελέτη του υπουργείου αν τελικά προχωρήσει προς υλοποίηση θα συναντήσει πάρα πολλές αντιδράσεις.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου