Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Σε πόσα και ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την απόκτηση απολυτηρίου - Αναλυτικές πληροφορίες από το panelladikes24

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε πόσα μαθήματα θα εξεταστούν οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την απόκτηση απολυτηρίου - Αναλυτικές πληροφορίες από το panelladikes24Μετά από ερωτήσεις μαθητών και γονέων που αποστέλλονται στο panelladikes24 σχετικά με τον αριθμό των μαθημάτων που θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για την απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

- Μαθητές ΓΕΛ

Φέτος, οι μαθητές της Γ΄ Γενικού Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, τα οποία είναι η Γλώσσα και η Λογοτεχνία μαζί, η Ιστορία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία.

- Μαθητές ΕΠΑΛ

Από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης ημερήσιου και Δ΄ τάξης εσπερινού ΕΠΑ.Λ., οι μαθητές εξετάζονται στις τελικές εξετάσεις μόνο στα μαθήματα «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και «ΑΛΓΕΒΡΑ». Στη Γ΄ τάξη ημερήσιου και στη Δ΄ τάξη εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στα εξεταζόμενα μαθήματα στις τελικές εξετάσεις θα περιλαμβάνονται, εκτός από τα δύο παραπάνω μαθήματα γενικής παιδείας, τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας καθώς και το θεωρητικό μέρος των μικτών μαθημάτων κάθε ειδικότητας. Με τις παραπάνω ρυθμίσεις τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις τελικές εξετάσεις της Γ΄ ημερησίων ΕΠΑΛ περιορίζονται σε 5-9 συνολικά (αντίστοιχα και στη Δ΄ εσπερινών), ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών κάθε ειδικότητας.

Δείτε περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Αλλάζει από φέτος η διαδικασία απόκτησης απολυτηρίου ΓΕΛ - Δείτε το έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες

Πώς θα είναι πλέον η εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία) στη Γ΄ Λυκείου - Από φέτος οι αλλαγές - Λεπτομέρειες

Μειώνεται ο εξεταστικός φόρτος και στα Επαγγελματικά Λύκεια - Ποιες οι αλλαγές στη Γ΄ ΕΠΑΛ

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου