Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πρόβλημα με την έγκριση των μετεγγραφών φοιτητών μετά από ένσταση - Έγγραφο

Νέα θέματα προκύπτουν για τις Μετεγγραφές Φοιτητών, καθώς το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ δεν ενέκρινε τις μετεγγραφές που προέκυψαν μετά τη διαδικασία των ενστάσεων με τη δικαιολογία ότι υπερβαίνουν το 15% που ορίζει ο νόμος.

Πλέον, αναμένονται εξελίξεις και κυρίως η αντίδραση του ΥΠΠΕΘ που αυτές τις μέρες, προωθεί ρύθμιση για την έγκριση και νέων μετεγγραφών φοιτητών.
Σημειώνεται ότι και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε θέμα με ορισμένα τμήματα και την έγκριση των μετεγγραφών φοιτητών που ξεπερνούσαν το 15% επί του αριθμού των εισακτέων σύμφωνα με την νομοθεσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι μετεγγραφές ολοκληρώθηκαν κανονικά εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που υπήρξε δικαστική απόφαση (όταν ορίστηκε το 15%) και ολοκληρώθηκαν σε άλλη χρονική φάση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




11 σχόλια:

  1. Υπαρχουν πληροφοριες για τις μετεγγραφες φοιτητων στη σχολη φυσικοθεραπειας;υπαρχει καταληψη κ καθυστερηση τι γινεται;;ξερετε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιον λογο γινονται ολα αυτά και ταλαιπωρούνται οι οικογένειες;Στην Ελλάδα κανει ο καθε ενας οτι θελει;ΝΤΡΟΠΗ στους καθηγητές να μην τηρούν αποφάσεις υπουργείου,αλλα τα δικά τους παιδια τα έφεραν με μετεγγραφή χωρις μορια και έπιασαν τις θεσεις απο τα παιδια που το χρειάζονταν πραγματικά.ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό το έγγραφο γιατί ήρθε τώρα στη δημοσιότητα παραμονές ψήφισης της τροπολογίας για τις μετεγγραφές?
    Οι ενστάσεις έχουν ολοκληρώθεί από τις αρχές του Δεκέμβρη.Οι πρυτάνεις των σχολών καλό είναι να δείξουν επιτέλους ανθρώπινο πρόσωπο και να μην τα θυσιάζουν όλα στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων.Καλό θα ήταν οι Πρυτάνεις με το υπουργείο Παιδείας να αναλώνονται σε θέματα ουσίας και όχι κόντρα για την κόντρα σε βάρος των φοιτητών.Ο ελιτισμός κάποια στιγμή θα πρέπει να περιοριστεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τους παραπάνω, γιατί ήρθε τωρα στη δημοσιότητα το παραπάνω έγγραφο, ο ισχύοντας νόμος για τις μετεγγραφες έχει πολλά παραθυράκια (κατ' εξαίρεση, οικονομικά κρητήρια που δεν αντικατοπτρίζουν το οικονομικό προφίλ - βλέποντας αυτούς που έχουν ήδη πάρει μετεγγραφή) και τώρα δεν ξέρω τι θέλουν να μας φορέσουν και βγάζουν αυτά τα δημοσιεύματα στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο έγγραφο δημοσιεύτηκε τώρα γιατί τώρα (όπως φαίνεται και από τις ημερομηνίες) έγινε η συνεδρίαση του τμήματος για τις μετεγγραφές φοιτητών.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
      ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΕΡΓΑΤΙΑ,ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!
      ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

      Διαγραφή
  5. Ανησυχώ για το θέμα περνάει ο καιρός και σε λίγο καιρό θα έρθει και το β εξάμηνο. Σκεφτείτε ότι πρέπει να συζητηθεί στη βουλή, μετά να ψηφιστεί και μετά να δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ. Λέτε να υπάρξει θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να γίνει η υποβολή των δικαιολογητικών και στη συνέχεια ο έλεγχος τους.

      Διαγραφή
  6. Άμα υπάρξουν και άλλα τμήματα που δεν εγκρίνουν τις μετεγγραφές από τις ενστάσεις τότε μπλέξαμε. Γιατί το υπουργείο θέλει να τους φορτώσει και με άλλους φοιτητές και υπάρχει περίπτωση να αργήσει πολύ η εγγραφή τους αφού θα υπάρχουν διαβουλεύσεις ή και δικαστικές διαμάχες όπως έγιναν και στο παρελθόν. Υπομονή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους. Παιδιά εκμεταλλευτείτε τη μέρα. Επικοινωνήστε και σήμερα με βουλευτές, υπουργούς, ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο). Άντε να δούμε μήπως πετύχουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή