Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας και Γαβρόγλου για τα διετή προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για διετή προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τους απόφοιτους ΕΠΑΛΣημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σήμερα (σ.σ. χθες), στο περιθώριο αυτού εδώ του Συνεδρίου, συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΙΤΕ, μια από κοινού ημερίδα, προκειμένου να καθοριστούν τα συγκεκριμένα διετή προγράμματα που θα ιδρυθούν στην Κρήτη, ειδικά για την Κρήτη, για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Τα προγράμματα αυτά, που έχουν θεσμοθετηθεί στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα δίνουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων και προδιαγραφών.

Η ημερίδα θα γίνει άμεσα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Και ακόμα, σήμερα, συμφωνήθηκε η ενεργή συμμετοχή του Πανεπιστήμιου, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών των λυκείων της Κρήτης.

Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει το Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικά στην πρόσβαση που θα έχουν πλέον οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στις διετείς δομές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από όπου θα λαμβάνουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. 



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου