Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Γαβρόγλου: Μεικτό σύστημα για μια τριετία, σε πέντε χρόνια μόνο με απολυτήριο η εισαγωγή στα ΑΕΙ - Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν εξετάσεις - Δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο τμήμα

08 08 17ert gavrΟ υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε σήμερα σε εκπομπή στην ΕΡΤ1 και απάντησε σε ερωτήσεις για τις αλλαγές στο Λύκειο, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Βασικά σημεία της συνέντευξης 

- Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές για να να αποκτήσει η κοινωνία και πάλι ένα κανονικό Λύκειο.

- Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα και θα αφορούν και τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά.

- Στόχος του ΥΠΠΕΘ είναι σε πέντε χρόνια να έχει αλλάξει πλήρως το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου.

- Θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο τριών ετών όπου η εισαγωγή θα γίνεται με μεικτό σύστημα εισαγωγής (απολυτήριο και πανελλαδικές εξετάσεις).

- Θα υπάρχει δυνατότητα οι φοιτητές να αλλάζουν τμήμα (πχ. από τμήμα Φυσικής σε Μαθηματικών).

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν εξετάσεις καθώς δεν υπάρχει σύστημα στον κόσμο χωρίς εξετάσεις όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Χχχαχα πόσες μα πόσες φορές τα έχει πει αυτά ρε φίλε. Κούρασε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή