Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν εξελίξεις για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες νομοθετικές ενέργειες

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελληνιες εξετασεις 2018 Δεν υπάρχουν εξελίξεις για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες νομοθετικές ενέργειεςΣχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Λιμενικού Σώματος μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας ενημερώνουμε ότι:

- δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα και η κοινή υπουργική απόφαση που αφορούν στην ένταξη των Παραγωγικών Σχολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, 

- κατόπιν εκδόσεως των εν λόγω νομοθετικών πράξεων, οι Σχολές θα μπορούν να ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία του ΥΠΠΕΘ,

- το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται τα προβλεπόμενα κανονιστικά κείμενα για τη ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Η εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιείται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το ν. 4504/2017 (ΦΕΚ A΄ 184/2017) που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 

Μπορούν να ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία 2018;

Για να γίνει η ένταξη των σχολών αυτών στο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 θα πρέπει να εκδοθούν οι προαναφερόμενες νομοθετικές πράξεις για τη ρύθμιση των όρων και των προϋποθέσεων των σχολών στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η σχετική προθεσμία (για την ένταξη των Σχολών στα Μ.Δ. 2018) για την έκδοσή τους έληξε στις 31/1/2018.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου