Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ - 8 βασικές πληροφορίες για ΚΕΕ διετούς φοίτησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενημέρωση για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ - 8 βασικές πληροφορίες για ΚΕΕ διετούς φοίτησηςΤρεις ισότιμες δυνατότητες (ως προς το επίπεδο προσόντων) θα παρέχονται σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. που δεν επιθυμούν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εξασφαλίζουν ίδια μοριοδότηση σε όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη στο δημόσιο τομέα. 

Ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες

- φοίτηση σε ΙΕΚ (φοίτηση 3 εξαμήνων στην ειδικότητα ΕΠΑΛ που έχουν αποφοιτήσει ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας ειδικότητας),

- εκπαίδευση στο χώρο εργασίας μέσω του θεσμού ‘Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας’ 

- παρακολούθηση στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης διετούς φοίτησης, που θα λειτουργήσουν στα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια.

Ποιες είναι οι 8 βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ για τα ΚΕΕ

1. Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν

2. Οι εκπαιδευόµενοι επιλέγονται στο πρόγραµµα βάσει του βαθµού του απολυτηρίου από το ΕΠΑΛ. Επιπλέον κριτήρια µπορεί να ορίζονται στον Κανονισµό του ΚΕΕ.

3. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) εξάµηνα και περιλαµβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση, συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών, σύµφωνα µε το πρόγραµµα σπουδών και πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 960 ωρών, που µπορεί να πραγµατοποιείται παράλληλα µε τη φοίτηση, µετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαµήνου. 

4. Οι εκπαιδευόµενοι µπορούν να πραγµατοποιούν την πρακτική άσκηση σε φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και δηµόσιες υπηρεσίες, µε ευθύνη του Α.Ε.Ι. στο οποίο φοιτούν.

5. Οι εκπαιδευόµενοι που έχουν συµπληρώσει τουλάχιστον 120 ηµεροµίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυµούν, µε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/ 1986 από την υποχρέωση πρακτικής άσκησης

6. Τα µαθήµατα διεξάγονται σε χώρους του οικείου Α.Ε.Ι., καθώς και σε κτίρια σχολικών µονάδων Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης απογευµατινές µόνο ώρες, ή άλλα κτίρια, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και παραχωρούνται για το σκοπό αυτόν στο οικείο Α.Ε.Ι.. 

7. Για τους εκπαιδευόµενους που δεν είναι άµεσα ή έµµεσα ασφαλισµένοι, η έκδοση των πιστοποιητικών υγείας και οι ιατρικές πράξεις που απαιτούνται για την πρακτική άσκηση γίνονται δωρεάν από δηµόσια νοσοκοµεία ή από ιατρούς συµβεβληµένους µε το Δηµόσιο ή µε φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Κατά τα λοιπά, υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), κατ’ ανάλογη εφαρµογή της παρ. 10 του άρθρου 15 του ν. 3232/2004, µόνο για την περίπτωση ατυχήµατος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγµατοποίησης της πρακτικής άσκησης. 

8. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράµµατος απονέµονται διπλώµατα επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Μπορει καποιος αποφοιτος από ΚΕΕ να δωσει καποιες εξετασεις και να αναβαθμισει τον τιτλο σπουδων του αφου βεβαια παρακαολουθησει καποια περετερω μαθηματα και να παρει και πτυχιο Πανεπιστημιου σε καποιες ειδικοτητεςα;Αν όχι γιατι χαιρονται και πανηγηριζουν που εφτιαξαν μια δομη σαν τα ΙΕΚ ή τα παλια ΕΠ.Σ. μεσα στα Πανεπιστημια, ποια είναι η ουσια αυτης της δομης των Κ.Ε.Ε. τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή