Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Σημαντικά στοιχεία για την αίτηση που θα πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

To panelladikes24 σας επισημαίνει μερικά σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2018.
Αποτέλεσμα εικόνας για πανελλαδικες εξετασεις 2018
- Οι μαθητές/ριες δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

- Η επιλογή του 4ου και του 5ου μαθήματος γενικής παιδείας ή προσανατολισμού (αυτά με μπλε χρώμα στον παραπάνω πίνακα) είναι καθοριστική για το ή τα πεδία που θα μπορέσει να επιλέξει ο/η υποψήφιος/α στο Μηχανογραφικό Δελτίο και γι΄ αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

- Δηλαδή, όποιος δηλώσει τέσσερα μαθήματα μπορεί να επιλέξει σχολές από ένα Επιστημονικό Πεδίο ενώ όποιος δηλώσει πέντε μαθήματα μπορεί να επιλέξει σχολές από δύο Ε.Π.

- Αν υποψήφιος/α δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0).

- Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου (βλέπε τον παραπάνω πίνακα). Ο υποψήφιος για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ένα τουλάχιστον μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει και το οποίο ανήκει στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου που δηλώνει.

- Η δήλωση εξέτασης σε ειδικό μάθημα είναι υποχρεωτική για την εξέταση του υποψηφίου/ας στο ειδικό μάθημα για εισαγωγή σε Σχολές ή Τμήματα που απαιτούν ειδικό μάθημα

- Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή σε Σχολές/Τμήματα με ειδικά μαθήματα απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε καθένα από αυτά (βαθμολογική βάση το 10 με άριστα το 20).

- Η δήλωση για την εισαγωγή στις οποίες απαιτούνται προκαταρκτικές εξετάσεις (Στρατιωτικές Σχολές Αστυνομικές Σχολές Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού) είναι ενδεικτική της επιθυμίας του υποψηφίου. Ο κάθε υποψήφιος για τις σχολές αυτές θα πρέπει να υποβάλει και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη. Δείτε εδώ τις περσινές προκηρύξεις.

- Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, πρέπει στην Αίτηση - Δήλωση να το δηλώσουν υποχρεωτικά, για να μπορέσουν τον Ιούνιο να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα.

Δείτε επίσης: 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Παράταση υποβολής Αίτησης - Δήλωσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 μέχρι 30/3 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο panelladikes24

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/03/303.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή