Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μετά τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2018

5 aitpanelΕγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ για την υποβολή Αίτησης - Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

Πότε θα υποβληθούν οι Αιτήσεις - Δηλώσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση - Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. 

Πλέον, αναμένεται νέα εγκύκλιος από το υπουργείο που θα καθορίζει τις σχετικές προθεσμίες και όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Δικαιολογητικά για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 

Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. 

Οι υποψήφιοι για το 10% δεν υποβάλλουν αιτήσεις

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. 


Δείτε επίσης:











Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου