Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές Φοιτητών στη Βουλή - Τι είπε για τις επόμενες ενέργειες και τη νέα ρύθμιση με ισχύ από τον Σεπτέμβριο

16 02 18gav omiliaΟ Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του κατά την τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου ''Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις'', αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των Μετεγγραφών Φοιτητών.

«Καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από το δικό της» σημείωσε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι οι μετεγγραφές για τα αδέλφια είναι ένα κοινωνικό μέτρο που θα πρέπει να έχει την αποδοχή όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου. Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι μελετάται λύση και για τις οικογένειες που η οικονομική τους κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσχερής, αλλά στην πόλη που ζουν δεν υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα. «Για τις οικογένειες που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από το σπίτι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια -μικρή έστω- αύξηση στο στεγαστικό επίδομα που δικαιούνται. Αυτό είναι κάτι που δεν θα το λύσουμε τώρα, αλλά θα το λύσουμε με τις μετεγγραφές, από τον Σεπτέμβριο και μετά. Αυτά τα παιδιά ούτως ή άλλως ευνοούνται από την γενικότερη ρύθμιση των μετεγγραφών, αλλά θα ευνοηθούν επιπλέον με τροποποιήσεις που θα φέρουμε, γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους είναι εξαιρετικά σοβαρό και εμείς το αναγνωρίζουμε».

Δείτε επίσης:




Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Πως θα σπουδάσει κάποιος μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του όταν δεν υπάρχει επαρκή φοιτητική μέριμνα?

    Και θα πει κάποιος ας διαβάζατε περισσότερο για να περάσετε στην πόλη σας.

    Όμως δεν υπάρχουν όλες οι σχολές σε κάθε πόλη πχ. Νομική στη Λάρισα ή υπάρχουν πόλεις που δεν έχουν ή έχουν πολύ λίγα τμήματα πχ. Κόρινθος.

    Προφανώς το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από το θέμα των μετεγγραφων φοιτητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά, το στεγαστικό επίδομα 80 ευρώ το μήνα, που έχει περάσει 1,5 χρόνο από τότε που πέρασε το παιδί μου και ακόμα δεν έχω δει τίποτα

      Διαγραφή
  2. Μα,το Σεπτέμβριο έχουν να βολεψουν τους πρωτοετείς που θα είναι παιδιά καθηγητών ΑΕΙ, γιατρών κτλ, κατά προτεραιότητα όπως κάθε χρόνο, πως θα μείνουν θέσεις για εμάς??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διεργασίες μεταξύ όλων των κομμάτων για νέο νόμο που θα αφορά τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Τι είπε ο υπουργός στη Βουλή

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/blog-post_33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της έχουν σκοπό να μορφώσουν μόνο τους αλλοδαπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή