Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Πώς επηρεάζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 και τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Αποτέλεσμα εικόνας για Καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Πώς επηρεάζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 και τις Μετεγγραφές ΦοιτητώνΟ προγραμματισμός του ΥΠΠΕΘ για την ψήφιση του σ/ν με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει παρεκκλίνει από όσα είχαν αναφέρει κυβερνητικά στελέχη και πλέον και αυτή την εβδομάδα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ποιο το πρόβλημα με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι πολύ σημαντικός για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Κάθε χρόνο κατά τον συγκεκριμένο μήνα δημοσιεύεται η εγκύκλιος που ορίζει τις προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και τη δήλωση των εξεταζόμενων μαθημάτων από τους υποψήφιους. Από αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και τα Μηχανογραφικά Δελτία για να μπορούν οι υποψήφιοι να δηλώσουν τα απαιτούμενα μαθήματα για κάθε επιστημονικό πεδίο καθώς και τυχόν απαιτούμενα ειδικά μαθήματα για κάποιες σχολές. Επομένως, αν τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής ενταχθούν στα Μ.Δ. 2018 (όπως είναι και ο στόχος του ΥΠΠΕΘ) τότε τα χρονικά περιθώρια για την ψήφιση του νομοσχεδίου στενεύουν και οι επόμενες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν άμεσα.


Τι γίνεται με τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΠΕΘ για τις Μετεγγραφές Φοιτητών (αδέρφια φοιτητές, φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα) αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει καθυστερήσει να συζητηθεί και στη συνέχεια να ψηφιστεί από τη Βουλή με αποτέλεσμα να στενεύουν και σε αυτή την περίπτωση τα χρονικά περιθώρια αφού ο υπουργός έχει αναφέρει ότι η ισχύς της ρύθμισης θα αρχίσει από το επόμενο (σ.σ. εαρινό) ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Τον Μάρτιο οι δηλώσεις συμμετοχής υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/2018_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή