Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση - Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση - Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη ΒουλήΟλοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η δημόσια διαβούλευση με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Υποβλήθηκαν συνολικά 1426 Σχόλια επί της Διαβούλευσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία  των σχολίων (808 σχόλια) να έχουν γίνει στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου που αφορά την ίδρυση των νέων σχολών και τμημάτων. Επίσης, αρκετά σχόλια (283 σχόλια) έγιναν και στο άρθρο 5 για τη θέση των φοιτητών στο νέο ίδρυμα. Στο συγκεκριμένο άρθρο πολλά σχόλια έγιναν σχετικά την κατάσταση των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και την αξία των πτυχίων τους την επόμενη μέρα. Προφανώς, αυτά τα σχόλια έχουν γίνει μετά και τις δηλώσεις του υπουργού κ. Γαβρόγλου ότι δε θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη για τους ήδη πτυχιούχους των δύο συγκεκριμένων ΤΕΙ.

Ποιες οι επόμενες ενέργειες

Το ΥΠΠΕΘ θα εξετάσει τις υποβληθείσες προτάσεις και ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο νόμου πριν την υποβολή του στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια θα προωθηθεί στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση με την τελική του μορφή.

Χρονικά περιθώρια για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή και στόχος του ΥΠΠΕΘ είναι η ψήφισή του εντός Ιανουαρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί και από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2018 για την εισαγωγή φοιτητών από το ακαδημαικό έτος 2018-2019.

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη σύνοδο οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων με θέμα τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σημειώνεται ότι πριν τρεις εβδομάδες με ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνόδου που πραγματοποίησαν έθεσαν επτά απαιτούμενα κριτήρια για την πανεπιστημοποίηση των ΤΕΙ.

Δείτε επίσης:









Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου