Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αντιρρήσεις ΑΠΘ για τις αλλαγές στις Μετεγγραφές Φοιτητών - Δείτε το ψήφισμα που ενέκρινε η Σύγκλητος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΘ για τις αλλαγές στις Μετεγγραφές ΦοιτητώνΨήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της με αριθμό 2953/25-1-2018, ενέκρινε, ομοφώνως, το ακόλουθο ψήφισμα:

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ δηλώνει τις αντιρρήσεις της για τις συνεχείς νομοθετικές αλλαγές, αναφορικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών και θεωρεί ότι η ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος προϋποθέτει:

πάγια εφαρμογή ενός συστήματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, διατηρώντας το ποσοστό των μετεγγραφόμενων φοιτητών όλων των κατηγοριών ανά Τμήμα κατ΄ ανώτατο στο 15% επί του συνόλου των ετησίως εισακτέων φοιτητών, 

ανάπτυξη και ενίσχυση των αναγκαίων δομών και διαδικασιών υποστήριξης των φοιτητών στα περιφερειακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προκειμένου να διευκολύνεται, οικονομικά και κοινωνικά, η διαβίωση των φοιτητών, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη στήριξη των περιφερειακών Ιδρυμάτων και

σεβασμό των προτάσεων των Ιδρυμάτων προς το Υπουργείο για τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών, καθώς αυτός προκύπτει αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες των οικείων Τμημάτων.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ θεωρεί πως οι ως άνω αρχές, εκτός του ότι διευκολύνουν τον απαραίτητο προγραμματισμό Ιδρυμάτων, οικογενειών και φοιτητών, συντελούν στη διασφάλιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Δείτε επίσης:




Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. Αλίμονο πάνω απ΄όλα Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,η οποία θα δεχτεί ισχυρό πλήγμα με αυτή τη ρύθμιση!!!!
    Τι είναι αυτά σοβαρολογούμε?
    Ο υπουργός αυτές τις "αντιδράσεις" περιμένει γι΄αυτό δεν ψηφίζει τη ρύθμιση?
    ΄Εχει ανακοινώσει από τις 12 Δεκέμβρη στο κανάλι της Βουλής την αλλαγή αυτή στις μετεγγραφές η οποία ίσχυε παλιότερα (δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά) και ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.Περιμένει ισχυρότερες αντιδράσεις για να μην το εφαρμόσει τελικά?
    Παλιότερα που ίσχυε τα αδέλφια να σπουδάζουν στην ίδια πόλη το επίπεδο σπουδών ομολογουμένως ΕΙΧΕ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θελει η σύγκλητος να υπαρχει αξιοκρατία θα πρεπει να περνούν μετεγγραφή τα παιδια που εχουν πραγματικά ανάγκη και οχι τα παιδια των καθηγητών του πανεπηστημιου,η μηπως η σύγκλητος φοβάται αν πανε τα παιδια που εχουν ανάγκη θα το υποβαθμίσουν ;Και γι’αυτο βάζουν μονο τα παιδια τους;Η σύγκλητος ας ασχοληθεί με το εμπόριο ναρκωτικών που γίνετε μεσα στο πανεπιστημιο και την βρώμια που εχει και ας αφήσει τις μεταγγραφες.Γιατι το πανεπηστιμιο δεν θα δεχτεί πλήγμα απο τις μετεγγραφες,αλλα απο την βρόμικα που κυκλοφορεί μεσα σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά τελικά θα είναι μόνο για όποιον έχει αδερφό φοιτητή; και αν έχει αδερφό φοιτητη στο τοπο κατοικιας αλλα έχει κάτω από 5 κατα κεφαλήν δε θα παίρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παράπονα που κανουν για τις μετεγγραφες η σύγκλητος θα μπορούσαν να παραπονεθούν για να γίνουν αξιοπρεπείς οι εστίες των φοιτητων και να κανουν και άλλες εστίες για να μένουν τα παιδια δωρεαν για να μην ειναι υπεράριθμες οι σχολές ,αντ’αυτου παραπονιούνται για τα παιδια τα φτωχά που θα πανε κοντά στο σπίτι τους λες και φταίνε αυτά και οι γονείς τους για την ανέχεια την οικονομική τους.ΝΤΡΟΠΗ Στην σύγκλητο γιατι έμειναν παιδια έξω που είχαν τα μορια και έβαλαν τα παιδια τους.Μακαρι να ψηφιστεί η ρύθμιση γιατι ετσι οπως το καθυστερούν νομίζω οτι δεν θα γινει παλι τιποτα και γινεται πολύς ντόρος για το τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λιγο καιρο θα ψαχνουν για ψηφους ομως, ας πανε στους πρθτανεος να ζητιανεψουν. Την χρονια που ανελαβε ο Λοβερδος πηραν μετεγγραφες τα περισσοτερα παιδια. Ας γινει ετσι κ τωρα, τουλαχιστοντα χαμηλα εισοδηματα κ οχι παιδια καθηγητων , γιατρων κ φοροδιαφυγαδων. ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή