Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Γαβρόγλου: Τι θα ισχύσει τελικά με τους αποφοίτους παλιότερων ετών από τα δύο υπό συγχώνευση ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά - Δύο επιλογές για τους ήδη φοιτητές των ιδρυμάτων

Τέλος στα σενάρια περί του επιχειρούμενου «ανοίγματος» του υπουργείου Παιδείας σε παλιότερους αποφοίτους των υπό συγχώνευση Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Αθήνας και Πειραιά και την πρόθεση να διευρυνθεί η δυνατότητα απόκτησης πτυχίου του υπό σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ακόμη και σε αποφοίτους που ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους χρόνια πριν, έβαλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο News24/7.

«Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ (σ.σ. panelladikes24 - εννοεί Πανεπιστημίου γιατί τα ΤΕΙ είναι και αυτά ΑΕΙ). Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας». 

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου