Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Μετεγγραφές Φοιτητών - Ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετεγγραφές Φοιτητών 2017 -2018 - Ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής -Από την Πέμπτη 5/10 ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018 και το panelladikes24 υπενθυμίζει ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

α) Oι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α΄ 76) ή σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού, εφόσον αιτούνται εκ νέου μετεγγραφή από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο έχουν εγγραφεί με μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής. 

Σημείωση: Όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου(ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄ Μαΐου - Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή με το 10%) εκ νέου σε Σχολή ή Τμήμα διαφορετικό από αυτό, στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφή, δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή.

β) Οι φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. 

γ) Οι φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για τους οποίους η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας. 

δ) Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με τις κάτωθι κατηγορίες: 

(i) Tέκνα των Ελλήνων Εξωτερικού. 

(ii) Αλλοδαποί - Αλλογενείς. 

(iii) Υπότροφοι Αλλοδαποί ‐ Αλλογενείς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και στα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές. 

(iv) Υπότροφοι Ομογενείς. 

(ν) Αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Γιατί δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής όσοι έχουν υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. άφου στο νομοσχέδιο για το ΚΠΓ αναφέρεται ότι παύει να ισχύει το εδάφιο της παραγράφου 3 το οποίο αναφέρει ότι παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015

    3. Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών που προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Α.Ε.Ι., στο οποίο φοιτούν. Αφού στο νομοσχέδιο αναφέρεται αυτό θα πρέπει αυτοί οι φοιτητές να αιτούνται ελεύθερη μεταγραφή
    ακόμα να εχουν δικαίωμα μεταγραφής και όσοι βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο σπουδών τους.....



    http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/02/2017_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτε θα βγουν επιτέλους τα αποτελέσματα;έχουμε σκάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς με 4 μορια έχουνε ελπίδες να πάρουμε μεταγγραφη φέτος ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή