Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ρύθμιση με αναδρομικό χαρακτήρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των σεισμόπληκτων νησιών

Αποτέλεσμα εικόνας για οι υποψήφιοι των Πανελληνιων Εξετάσεων 2017 ΣΕΙΣΜΟΙ Λέσβου, Χίου εισάγονται με ειδικό ποσοστό και στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και τις ΑΕΝΨηφίστηκε τροπολογία στο νομοσχέδιο ''Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις'' σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών εισάγονται με ειδικό ποσοστό και στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. 

Τι ορίζει η νέα ρύθμιση

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 74 του ν. 4485/2017 να προστεθεί ''οι στρατιωτικές σχολές, οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας και οι σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων - Μηχανικών''.

Τι ρυθμίζει η παράγραφος 4 του άρθρου 74 του ν. 4485/2017 

4. Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για τους μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση - δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους, κατά το ανωτέρω ακαδημαϊκό έτος, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται:

α) το ειδικό ποσοστό,

β) η κατηγοριοποίηση των ανωτέρω υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και ο τρόπος επιλογής τους.

Πλέον, αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου