Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Διαχωρισμός Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα - Συχνά λάθη

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαχωρισμός Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα - Συχνά λάθηΠολύ συχνά παρατηρούμε να γίνονται λάθη από ορισμένα ΜΜΕ, πολιτικά πρόσωπα, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για έννοιες σχετικά με το διαχωρισμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις ο διαχωρισμός σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., τα Πανεπιστήμια είναι τα Α.Ε.Ι., τα Τ.Ε.Ι. είναι χαμηλότερης βαθμίδας εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία που ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. 

Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελείται από δύο διακριτούς παράλληλους τοµείς: 

α) τον πανεπιστηµιακό τοµέα, που περιλαµβάνει τα Πανεπιστήµια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, 

β) τον τεχνολογικό τοµέα, που περιλαµβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Δηλαδή τα Α.Ε.Ι. είναι τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. και αποτελούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Τέλος, με τον όρο «Φοιτητές» νοούνται οι φοιτητές των Πανεπιστηµίων και των Τ.Ε.Ι. ενώ προπτυχιακοί φοιτητές είναι οι φοιτητές που παρακολουθούν τον πρώτο κύκλο σπουδών, µεταπτυχιακοί φοιτητές είναι εκείνοι που παρακολουθούν τον δεύτερο κύκλο σπουδών και υποψήφιοι διδάκτορες εκείνοι που παρακολουθούν τον τρίτο κύκλο σπουδών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου