Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης - Δείτε πληροφορίες για κάθε Σχολή - ΒΙΝΤΕΟ

Το Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε με το νόμο 545/17.02.1977 και πλέον λειτουργεί με πέντε μονοτμηματικές ακαδημαϊκές σχολές μηχανικών με πρωτοποριακές ειδικότητες. Όλες οι σχολές έχουν οργανωμένες μεταπτυχιακές σπουδές. 

Δείτε τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά)


Σημειώνεται ότι η Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μετονομάστηκε σε Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τον Ιούλιο 2016.

Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Δαίδαλος κατασκευάζοντας τα φτερά του Ικάρου.

Το έμβλημα του Ιδρύματος αναπαριστά το Δαίδαλο, τεχνίτη και εφευρέτη της ελληνικής μυθολογίας, στον οποίο αποδίδονται αρχέγονα έργα της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής. Η τέχνη του φέρεται να ήταν τόσο υψηλή που τα αγάλματά του έμοιαζαν με αληθινά και έδειχναν λες και ήταν έτοιμα να κινηθούν. Ο Δαίδαλος φέρεται ότι κατασκεύασε, μεταξύ άλλων, τον παραδειγματικό Λαβύρινθο για το Βασιλιά Μίνωα της Κρήτης. Στη συνέχεια έπεσε σε δυσμένεια από το Μίνωα και φυλακίστηκε στο τελειότερο κατασκεύασμά του, στον Λαβύρινθο. Τότε κατασκεύασε φτερά από κερί για τον ίδιο και για τον γιο του Ίκαρο. Ο Ίκαρος όμως πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο και έπεσε όταν έλιωσαν τα κέρινα φτερά του.

Δείτε το νέο βίντεο του Πολυτεχνείου Κρήτης πατώντας πάνω στην εικόνα που ακολουθεί.


Δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου