Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση το 2017)

Αποτέλεσμα εικόνας για Μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση το 2017) κωδικος αιτηση ημερομηνιες δικαιολογητικα βασειςTo panelladikes24 παρουσιάζει σε μία ανάρτηση όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι με το 10% που επιθυμούν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο 

Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Μηχανογραφικό Δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ το 2015 ή το 2016, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. 

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται κάποια διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι παρά μόνο τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για να έχουν τη δυνατότητα εισόδου στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου 2017.

Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου, θα γίνεται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους. 

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ το 2015 ή το 2016.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους κατά περίπτωση:

- οι υποψήφιοι ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ετών 2015 ή 2016 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή τα ημερήσια ΕΠΑΛ-Β΄ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης έτους 2015 ή 2016. 

- οι υποψήφιοι με το ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ετών 2015 ή 2016 με τα ημερήσια ΕΠΑΛ-Α΄ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τον πρωτότυπο τίτλο απόλυσης (απολυτήριο ΕΠΑΛ, πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων). 

- οι υποψήφιοι με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έτους 2016 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2016. 

Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. 

Επιλογή προτιμήσεων για τους υποψηφίους ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (για το 10%)

α) Για το 10% των ΓΕΛ υπάρχουν δύο έντυπα Μ.Δ. (ένα του ΠΑΛΑΙΟΥ και ένα του ΝΕΟΥ συστήματος). Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ-Β΄για το 10% των θέσεων, δικαιούνται να υποβάλουν το Μ.Δ. που αντιστοιχεί στην περίπτωσή τους, ανάλογα με το αν εξετάστηκαν το 2015 ή το 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ ή με το ΝΕΟ σύστημα. 

β) Για το 10% των ΕΠΑΛ υπάρχουν δύο έντυπα Μ.Δ. (ένα του ΠΑΛΑΙΟΥ και ένα του ΝΕΟΥ συστήματος). Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων, δικαιούνται να υποβάλουν το Μ.Δ. που αντιστοιχεί στην περίπτωσή τους, ανάλογα με το αν εξετάστηκαν το 2015 ή το 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ ή με το ΝΕΟ σύστημα. 

- Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ-Α΄ των ετών 2015 ή 2016 (με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα) και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2017, μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι κατά την τελευταία τους εξέταση (Πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ-Α΄ των ετών 2015 ή 2016). 

- Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ του 2016 με το ΝΕΟ σύστημα του Ν.4186/2013 μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2017, τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι κατά την τελευταία τους εξέταση (Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ 2016) και την κοινή ομάδα σχολών και τμημάτων.

Δείτε επίσης:



Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου 2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Μπορούν οι αθλητές να διεκδικήσουν κι αυτοί στο ποσοστό που τους αναλογεί θέσεις από το 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή