Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάχθηκε στο ΤΕΕ - Οι απόφοιτοι του ΤΜΕΥ αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα Χημικού Μηχανικού στα Υλικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επαγγελματικα δικαιωματαΤο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, παρουσία του κ. Πρύτανη, αποφάσισε την ένταξη του Τμήματος στο ΤΕΕ με επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων αντίστοιχα των Χημικών Μηχανικών στα Υλικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ είναι ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες (για το κείμενο της απόφασης, πώς θα υλοποιηθεί η απόφαση, κλπ.), ώστε να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος χαιρετίζουμε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), σύμφωνα με τη οποία οι απόφοιτου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσονται στην ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού με πρόσβαση στις επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν στα Υλικά. Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων των Υλικών, σχεδιασμό, μελέτη, παραγωγή, χαρακτηρισμό, αποτίμηση, συντήρηση και αποκατάσταση των υλικών. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες εκείνες στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι Μηχανικοί ανεξαρτήτως ειδικότητας. 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος ευχαριστούν θερμά τον Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή Γεώργιο Καψάλη, για τη συνεργασία και τον εξαιρετικό συντονισμό της όλης προσπάθειας, τα μέλη της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια αυτή, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, για την οριστική επίλυση και τη συνέπεια που επέδειξε, τη νυν Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, που εισηγήθηκε θετικά και στήριξε τα τελευταία δέκα έτη τις προσπάθειες του Τμήματος, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΔΕ του ΤΕΕ Θεόδωρο Σεραφίδη, που επανεκκίνησε τη διαδικασία ένταξης σε μια περίοδο που φαινόταν ότι είχε αποκλειστεί για το Τμήμα μας η προοπτική αυτή όπως και για τη συνεχή του στήριξη τα τελευταία τρία έτη, όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ που κατανόησαν το πρόβλημα και ψήφισαν θετικά, άλλα μέλη μηχανικούς της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που μας συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τη διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου, που ήταν πάντα θετική στην προοπτική της ένταξης, και τους αποφοίτους μας που ένθερμα δραστηριοποιήθηκαν για την επίλυση του θέματος και για τη συνεργασία τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.

Η ιστορική αυτή απόφαση δικαιώνει τη σταθερή και διαχρονική θέση μας ότι το Τμήμα μας είναι ένα γνήσιο και μοντέρνο Τμήμα Μηχανικών, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ καλού Πολυτεχνικού Τμήματος. Υπό την οπτική της νέας πραγματικότητας που πλέον διαμορφώνεται, πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει, εκτός της επίλυσης του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας, και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα για τους φοιτητές μας και το Πανεπιστήμιο, και υπό αυτήν την έννοια και την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, ικανοποίηση, καθώς και αίσθημα δικαίωσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, ανακοινώνει ότι ένα πάγιο αίτημα δεκαεπτά ετών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και γενικότερα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έλαβε την οριστική λύση του με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόταση του Τμήματος και την πρόταση της εισήγησης ως Χημικών Μηχανικών επί των Υλικών.

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πάντα υπήρχε η πεποίθηση ότι πρώτα οι φοιτητές του Τμήματος και, από κοινού, το εξαίρετο προσωπικό του, δικαιούνταν με κάθε τρόπο επαγγελματικά δικαιώματα και στην Ελλάδα, γιατί το δίπλωμά τους αναγνωριζόταν, ήδη, στο εξωτερικό. Με συγκεκριμένα στοιχεία και πλήρη τεκμηρίωση, παρουσιάστηκε στη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η επιστημονική ταυτότητα του Τμήματος και οι λόγοι που επέβαλαν επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην άριστη εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος, στις νεόδμητες υποδομές του, στον μεγάλο αριθμό θεσμοθετημένων εργαστηρίων που διαθέτει, στο διακεκριμένο επιστημονικό προσωπικό του και ασφαλώς στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία ως γνωστόν, θα ανήκει το Τμήμα από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά και εγκάρδια όλους εκείνους που το τελευταίο χρονικό διάστημα βοήθησαν στην τελεσφόρηση του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά επιθυμεί να κάνει στην Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα Τόνια Μοροπούλου, πρώην Αντιπρύτανη, η οποία ήταν εισηγήτρια του θέματος στη Διοικούσα, αλλά και αυτή που το πίστεψε και το υποστήριξε θερμά μέχρι την τελική αίσια έκβασή του.

Ευχαριστεί, επίσης, θερμά τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, τον Ηπειρώτη κ. Γιώργο Στασινό, για τον ουσιαστικό και επιτυχή χειρισμό του θέματος, τα μέλη της μεγάλης πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, αλλά και όσους δεν υπερψήφισαν την πρόταση, για τον θετικό τρόπο που αντιμετώπισαν την εισήγησή του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Καθ. κ. Μιχάλη Καρακασίδη, για την άριστη συνεργασία που έχει με τις Πρυτανικές Αρχές όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλα τα μέλη του Τμήματος για την κοινή προσμονή και αναμονή της σημερινής εξέλιξης, στην Κοσμητεία και τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, τα μέλη της Συγκλήτου και ιδιαίτερα τους Αναπληρωτές Πρύτανη για τη δική τους συμβολή και υποστήριξη, καθώς επίσης και στο Παράρτημα του ΤΕΕ Ηπείρου για τη διαχρονική υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά τη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, τέθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το θέμα της εγγραφής των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο ΤΕΕ. Για το συγκεκριμένο αίτημα, δεν υπήρχε καμία αντίρρηση και θα αποφασιστεί και τυπικά, σε επόμενη συνεδρίαση του ΤΕΕ, γιατί δεν είχε εγγραφεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου