Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ για τους υποψήφιους φοιτητές

Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑΟι υποψήφιες φοιτήτριες και οι υποψήφιοι φοιτητές είναι αντιμέτωποι με ισχυρά διλήμματα. Τι να σπουδάσω και σε ποιο Πανεπιστήμιο; Η απουσία επαγγελματικού προσανατολισμού, το εξουθενωτικό σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων και οι επιρροές του κοινωνικού περιβάλλοντος επιβαρύνουν τον υποψήφιο και δυσχεραίνουν τις απαντήσεις. Αν έχετε ξεκαθαρίσει τι θέλετε να σπουδάσετε και απομένει η επιλογή Τμήματος και Πανεπιστημίου τότε θέλουμε να σας πούμε μερικά απλά, χωρίς υπερβολές, λόγια.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορεί να είναι η πρώτη σας επιλογή γιατί έχουμε ένα καλό πρόγραμμα σπουδών, καλούς καθηγητές σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα, καλές κτηριακές και τεχνολογικές υποδομές, αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη, σταθερό και συνεκτικό πρόγραμμα εβδομαδιαίων μαθημάτων και οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικών διατριβών.

Πέραν τούτων ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τους φοιτητές μας να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus και επιδιώκουμε την ενεργό συμβολή τους στην εσωτερική αξιολόγηση καθηγητών και μαθημάτων. Καθιερώσαμε το θεσμό του συμβούλου καθηγητή για κάθε φοιτητή ώστε να αισθάνεται πως έχει προσωπικό στήριγμα στις πιθανές δυσχέρειες των σπουδών του καθ όλη τη διάρκεια των ετών φοίτησης. Το Τμήμα μας κατατάσσεται διεθνώς στα εκατό καλύτερα παγκοσμίως και η επιτυχία αυτή προκύπτει από τη συλλογική προσπάθεια, το κλίμα συνεργασίας και το πολύ καλό φοιτητικό μας δυναμικό. Επιδιώκουμε όλοι μαζί ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αλλά αυτό προϋποθέτει την τήρηση αμοιβαίων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. Είμαστε απαιτητικοί, αντικειμενικοί έναντι των φοιτητών μας και αυστηροί στην συμμόρφωση προς τους κανόνες της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν καλές επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Έχουν πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρείες μελετών, σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών και προώθησης προϊόντων τεχνολογίας, καθώς και σε εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να εργασθούν σε ερευνητικά ινστιτούτα και σε ερευνητικά-αναπτυξιακά προγράμματα που εκτελούνται εντός και εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Λόγω του αντικειμένου των σπουδών η αναζήτηση μιας καλής εργασιακής σχέσης στο εξωτερικό είναι περισσότερο ευχερής. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι απόρροια επίπονης προσπάθειας και καλών επιδόσεων κατά τη διάρκεια των σπουδών ώστε να εδράζεται σε στέρεες βάσεις γνώσεων και ουσιαστικών προσόντων. 

Αν όλα τα ανωτέρω συνταιριάζουν με τις επιδιώξεις, την προσωπικότητα και τους οραματισμούς σας, τότε σας περιμένουμε στο Τμήμα μας. Εμείς για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αποστολή μας, εσείς για να χαράξετε ένα καλύτερο μέλλον.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. μου φαινεται το di επεσε τοσο πολυ που κανει και διαφημιση μπας κ ανεβει λιγο η βαση στο μηχανογραφικο χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή