Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τι ισχύει για την εισαγωγή σπουδαστών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές - Τι γίνεται στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές

Αποτέλεσμα εικόνας για εισαγωγή σπουδαστών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές - Τι γίνεται με Αστυνομικές και Πυροσβεστικές ΣχολέςΜετά από ερωτήματα πολλών αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων με δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες στις Στρατιωτικές Σχολές, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ πρέπει να υγεία και άρτια σωµατική διάπλαση, όπως ορίζει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄/27-1-2014).

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Π.Δ.

- οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη την παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία κ.ά. εντάσσονται στις κατηγορίες Ι/3, Ι/4, Ι/5.

- οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές που πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι/2, Ι/3, Ι/4 κρίνονται ακατάλληλοι.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω σας διευκρινίζουμε τα εξής:

- Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές ανεξάρτητα αν δίνουν γραπτές ή προφορικές εξετάσεις έχοντας διαπιστωμένη δυσλεξία ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία.

- Όλοι οι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών στο πλαίσιο των ΠΚΕ θα εξεταστούν από τις επιτροπές που θα συσταθούν, και εκεί θα διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι απόρριψης της αίτησής τους.

Δηλαδή κάποιος πχ. με δυσλεξία μπορεί να κάνει κανονικά την αίτησή του, να συμμετέχει στις ΠΚΕ και τότε μπορεί να κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για εισαγωγή σε Στρατιωτική Σχολή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω ισχύουν και για την εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Δείτε επίσης:

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2017
Ηλικιακά όρια για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές 2017
Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψήφιους των Στρατιωτικών Σχολών 2017
Σύγκριση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές από το 2012 έως και το 2017
Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης για τις Στρατιωτικές Σχολές 2017
- SOS - Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών έτους 2017
Έως την Παρασκευή 19/5 η υποβολή των αιτήσεων για τις Στρατιωτικές Σχολές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σχετικά με την προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές έτους 2017

Σχετικά με την προκήρυξη για εισαγωγή στις Πυροσβεστικές Σχολές έτους 2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


12 σχόλια:

  1. Μια χαρά τους δεχονται. Πρεπει ν εχεις πολυ βαρια μορφης δυσλεξίας για μ σε κοψουν. Αλλο ενα παραθυράκι για κάποιους που πήραν τετοιο χαρτι βυσματικα κ ειναι αρκετοί μαλιστα στη δικιά μου πόλη τουλαχιστον

    Μια απορία εχω μόνο εφοσον οσοι έχουν δυσλεξία κ εν τελει μπουν σε τέτοια σχολή τοτε στις εξεταστικές θα δίνουν κανονικα γραπτώς. Διοτι σ'αυτές τις σχολες δν υπαρχει προφιρικη3 εξέταση φυσικά. Τοτε λοιπόν γίνονται καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕν τους δεχονται ουτε καν τους εξεταζουν ουτε καν μπαινουν στην διαδικασια να δουνε τον βαθμο του οποιου προβληματος εχουν βασιζονται στο χαρτι του κεδυ...ετσι απλα τους κρινουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ (ψυχικα νοσουντες) τοσο ηλιθιοι ειναι....μας θελουν να αγκαλιαζουμε τους προσφυγες και τα παιδια τους αλλα τα δικα μας παιδια τα φερονται ρατσιστικα ντροπη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δυσλεξία δεν ειναι ψυχική νόσος .Μια χαρά παιδιά έξυπνα ειναι (βλ Αινσταιν).Έχουν και αυτά το ίδιο δικαίωμα με τα άλλα να πανε στην σχολή των ονείρων τους .Δεν μπορείς να ξέρεις ποσο προσπαθούν να ανταπεξελθουν .Οσο για τις υποτιθέμενες ψεύτικες βεβαιώσεις παντού γίνονται πολλά .Αξίζει ομως να αδικηθεί αυτός που έχει πραγματικά θέμα για όσους τυχόν είναι ανήθικοι;
    Τωρα αν οντως εχει δικιο ο δευτερος κυριος/α και δεν τους εξετάζουν γιατι τους δινουν το δικαιωμα να δηλώσουν και προκαλουν ψευτικες ελπίδες.Δεν ειναι αρκετά πιεσμένα τα παιδια που δινουν πανελλήνιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως εχω δικιο οτι δεν τους εξεταζουν γιατι περασε απο αυτη την διαδικασια περισυ ο γιος μου και το μονο που του ζητηθηκε ηταν το χαρτι του κεδυ... μπηκαμε στην διαδικασια να περασει απο ΠΚΕ ακριβως γιατι πιστεψαμε οτι θα υπαρξει αξιολογηση εκ νεου απο την επιτροπη του στρατου αλλα δυστυχως τους εφτανε μονο ενα χαρτι ... δεν λεω πως θεραπευεται η δυσλεξια αλλα με λογοθεραπειες χρονια ολοκληρα προσπαθεια μεγαλη και απο την δικη μου και απο του παιδιου μου την πλευρα μπορει να υπαρξει βελτιωση αυτο ομως τους αφηνει παντελως αδιαφορους...και δυστυχως αγαπητε κυριε/α την δυσλεξια συμφωνα με τα δικα τους κριτηρια την θεωρουν ψυχικη νοσο ... η οποια ομως παραβλεπεται οταν το παιδι μου θα υπηρετησει την μαμα πατριδα σαν απλος φανταρος... λυπαμαι που το ξανα λεω αλλα αν αυτο δεν ειναι ρατσισμος τοτε τι ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση ! Πραγματικά το εκτιμώ.Για τον γιο μου ήταν όνειρο και πάνω που το είχαμε αποκλείσει είδαμε αυτή την δημοσίευση και μπήκαμε ξανά στο χορό παρά τις δικές μου αντιρρήσεις.Εμείς δεν χρειαστήκαμε λογοθεραπεία αλλά μπορώ να καταλάβω πόσο πολύ κουράστηκε το παιδί και εσείς. Εύχομαι ότι καλύτερο στην ζωή του γιου σας .Σίγουρα θα πετύχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω περσυ που εδωσα,τη ρωτη μερα που καναμε κατι γραπτα τεστ ζητησανε απο τα παιδια που εχουν δυσλεξια να το γραψουν και να το υπογραψουν..τη τεταρτη μερα που περναγαμε ανυε τα παιδια αυτα τα κοψανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορει να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα και σίγουρα; Τελικά μπορούν τα παιδιά αυτά να μπουν σε τέτοιες σχολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε λίγα χρόνια θα δώσω κι εγώ πανελλαδικές εξετάσεις και εχω δυσλεξία.. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορώ να δώσω για στρατιωτικές σχολές.. Αυτό είναι απαράδεκτο και με αυτόν τον τρόπο σε βγάζουν άχρηστο ότι είσαι περιττός.. και δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτα στην κοινωνία.. Θέλω να σας πω ότι τα παιδιά με δυσλεξία είναι πολύ πιο έξυπνα από εσάς που τους κόβετε συνεχώς χωρίς καν να τους εξετάσεται. στην τελική μπορεί να μην κάνουν για το γραφείο λόγο ορθογραφικων ή δυσκολία στην ανάγνωση αλλά τουλάχιστον αυτά τα παιδιά έχουν αξιοπρέπεια. Εν τέλει ποιοι είστε εσείς που κόβεται τα παιδιά χωρίς να τους δώσετε μια ευκαιρία και τους καταστρέφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.... Εφόσον απορρίπτουν παιδιά με δυσλεξία .. Ποιος ο λόγος να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή