Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γ. Παντής: Προχωράμε με τριετές σχέδιο σε μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Παντής: Προχωράμε με τριετές σχέδιο σε μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση«Πρόκειται για διαδικασίες που θέλουν χρόνο, γιατί χρειάζεται να προχωρήσουμε με συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα, και σε πολιτικό και σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και με τους γονείς, για να μπορέσουν να πεισθούν και για να υπάρχει και μία κοινωνική συναίνεση»

«Δε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε, θα πάμε με αργά βήματα, με βάση ένα τριετές σχέδιο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 140,9fm», για τις εξαγγελθείσες από τον πρωθυπουργό προωθούμενες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια.

«Όλα θα εφαρμοστούν σε βάθος τριετίας, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο» είπε και εξήγησε: «Πρόκειται για διαδικασίες που θέλουν χρόνο, γιατί χρειάζεται να προχωρήσουμε με συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα, και σε πολιτικό και σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και με τους γονείς, για να μπορέσουν να πεισθούν και για να υπάρχει και μία κοινωνική συναίνεση».

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις, ναι μεν είναι ένα σύστημα το οποίο είναι αδιάβλητο, από την άλλη όμως παιδαγωγικά δεν είναι το καλύτερο σύστημα, για να βλέπει κάποιος τις δεξιότητες και τη γνώση των παιδιών και το τι μπορούν να προσφέρουν. Το Λύκειο ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Εμείς πάμε ανάποδα και διαμορφώνουμε ένα Λύκειο, το οποίο αλλάζει τα πράγματα και με αυταξία θα δίνει αυτά που πρέπει στα παιδιά, έτσι ώστε να αποτελέσει το ίδιο έναν καλό χώρο μέσα στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» είπε ο κ. Παντής, γνωστοποιώντας ότι ένα σύνολο από δραστηριότητες θα ανακοινωθούν, αφότου τελειώσουν οι εξετάσεις, ώστε «μέσα στο καλοκαίρι να πάμε σε ένα σύστημα που εκτός από αξιόπιστο θα είναι και παιδαγωγικά αναβαθμισμένο».

Ο κ. Παντής υπογράμμισε ότι το τριετίες σχέδιο του υπουργείου Παιδείας αφορά την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και την απάλειψη των οικονομικών περιορισμών πρόσβασης σε αυτήν. «Δε θα υπάρχει κανένα παιδί, το οποίο θα θέλει να γίνει φοιτητής μεταπτυχιακού προγράμματος και θα αποκλείεται για οικονομικούς λόγους» ανέφερε ως παράδειγμα. Διευκρίνισε ότι μέσω του νέου νόμου για τα μεταπτυχιακά σε όσα παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα (σε προγράμματα, τα οποία έχουν δίδακτρα), «θα υποχρεούται το Τμήμα το μεταπτυχιακό να καλύπτει τη φοίτησή τους με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια» που θα θεσπιστούν.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου