Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σχετικά με την προκήρυξη για εισαγωγή στις Πυροσβεστικές Σχολές έτους 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για προκήρυξη για εισαγωγή στις Πυροσβεστικές Σχολές έτους 2017To panelladikes24 σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Σ.Π.Α.) έτους 2017.

- Δεν έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη για εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το έτος 2017.

SOS - Προκήρυξη για τις Πυροσβεστικές Σχολές έτους 2017

- Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το χρόνο δημοσίευσής της.

- Σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στις Σ.Π.Α. πατήστε εδώ.

- Οι ημερομηνίες για την υποβολή των αιτήσεων και διεξαγωγής των ΠΚΕ θα ανακοινωθούν από το αρμόδιο υπουργείο.

- Σχετικά με τα αγωνίσματα που θα υποβληθούν οι υποψήφιοι των Σ.Π.Α. για τον έλεγχο της επίδοσης και τα αντίστοιχα όρια πατήστε εδώ.

Οι υποψήφιοι για τις Σ.Π.Α. πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Εξέτασης. Τα νοσήματα, οι παθήσεις και οι βλάβες που καθιστούν έναν υποψήφιο μη ικανό για εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας καθορίζονται βάσει του Π.Δ.11/2014 (Α΄17) όπως ισχύει.

- Για τους υποψήφιους των Σ.Π.Α. που είναι και υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη) ισχύουν τα εξής για τις ΠΚΕ:


Στους υποψηφίους/ες των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ που ενδιαφέρονται και για τις Σχολές του Π.Σ. θα χορηγείται βεβαίωση συµµετοχής στις ΠΚΕ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ, εφόσον πέραν των ψυχοµετρικών και υγειονοµικών εξετάσεων:
α. Επέτυχαν τα όρια των αθλητικών δοκιµασιών για ΣΣΕ/Οπλα, ΣΝ∆, ΣΙ/Ιπτάµενοι, ΣΜΥ/Όπλα.
β. Στην αίτηση υποψηφίου στο αντίστοιχο πεδίο έχει δηλωθεί ότι ο υποψήφιος είναι και υποψήφιος για την ΕΛ.ΑΣ ή το Π.Σ.
Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι υποχρεούνται να έχουν υποβάλει και αίτηση στην ΕΛ.ΑΣ ή το Π.Σ. σύµφωνα µε την αντίστοιχη προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

- Οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων δε θα έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στις Σ.Π.Α. Δείτε εδώ.


- Οι Σ.Π.Α. είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο και 5ο πεδίο του Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ 2017.


- Από τη φετινή χρονιά υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ μέσω των ειδικών εξετάσεων στη Σχολή Πυροσβεστικής.


Δείτε επίσης:

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017


ΒΑΣΕΙΣ 2016 για Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές Σχολές και ΑΕΝ


Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




39 σχόλια:

  1. Για της υγειονομικές εξετάσεις μπορούμε να πάμε και σε ιδιώτες γιατρούς ή μόνο σε δημόσιο νοσοκομείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου θες..απαιτειται η σφραγιδα,ημερομινια και γνωματευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι οπου θες..τουλαχιστον μεχρι περσυ εγω επειδη δεν ειχα ενα γιατρο στο νοσοκομειο με την συγκεκριμενη ειδικοτητα επρεπε να παω εκτος της πολης μου σε αλλο νοσοκομειο.Διοτι η προκυρηξη το εγραφε ξεκαθαρα.Μονο απο δημοσιο νοσοκομειο ή κεντρο υγειας και οχι απο ιδιωτες εξωτεικους γιατρους.Η αστυνομια δεχεται και απο εξωτερικους η πυροσβεστικη οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι πόσο λέτε να κυμανθεί η βάση των απλών πυροσβεστων; δεδομένου ότι προβλέπεται να πάρει περισσότερα άτομα φέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναλογως τα θεματα, αν και εγω πιστευω +-200 μορια θα ειναι για πυροσβεστικη και αστυνομια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για αστυνομια ειπαν ποσα ατομα θα παρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αστυνομία ειναι 250 κ 40 αξιωματικοί
    Πυροσβεστική ειναι 120 κ 45 αξιωματικοί.
    Μην λεμε παλι τα ιδια παιδιά οσοι εχουν δωσει παλι ξέρουν γτ λεω αυτα τα νούμερα .
    Επίσης θεωρώ οτι η πυροσβεστική θ πάει 17 σίγουρα . προσωπική γνώμη κ φιλικα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πυροσβεστική θα παρει γεν σειρα 9 πααραπανω ατομα σιγά τα αυγά. Αυτο δν μεταβάλει τη βαση πανβ απο 80 μορια κατ εμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθίστε να δούμε τα θέματα πρώτα και μετά θα κρίνουμε! Μην προτρεχουμε! Λέει ο άλλος θα πάει σίγουρα 17.. Ότι να ναι..Και εγώ έχω ξαναδώσει και ξέρω πως είναι τα πράγματα ..υπομονή θέλει και βλέπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχει βγει ο αριθμος για τους εισακτεους στην αστυνομια ακομα μην λετε οτι θελετε..ναι ειναι σταθερος στα 250 ατομα τα τελευταια δυο χρονια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα ναι ιδιος και φετος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε φιλαράκι στη σχολη Αστυφυλάκων βάζουν 500 ατομα αππ το 2013 κ οι φετινοι επιτυχόντες θα μπουν κατευθείαν μαζί με τους περσινους τους 250. αρα 250+250=500
    Μακαρι να έπαιρνε παραπάνω αλλα μην ζείτε σε ουτοπίες. Απο τις πανελλήνιες επειδη ειναι αξιοκρατικές δν εχουν να κερδίσουν ψηφους γι αυτο παίρνουν μόνο τοσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι ελεγαν και για τους περσινους οτι θα μπουν και θα πανε του χρονου..εισαι λαθος φιλε σε αυτο χωρις να υποστηριζω πολιτικους κτλ..απο το 2009 μεχρι και 12 επαιρνε πανω απο 700 ατομα και σε καποιες χρονιες απο αυτες πανω απο 1000..λοιπον μετα τους επέβαλαν να παιρνουν τοσους μεσω των μνημονιων..και συμφωνω μαζι σου στο οτι θα προτιμουσαν να παιρναν εδικους φρουρους που μπαινουν με κονε για κομματικο στρατο..λοιπον περιττα ολα αυτα φιλε στην χωρα που ζουμε τιποτα δεν δουλευει καλα και ουτε πρόκειται..καλη επιτυχια να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε μου συμφωνώ μαζι σου και μακάρι φετος ν παρει περισσότερους. Πάντως για τους επιτυχοντες του 2016 το ηξεραν οτι θα μπουν φετος απο την προκήρυξη καθως το έγραφε. Το 2014 το ιδιο το Υπουργείο ειχε πει επίσημα οτι δν θα πάρει καθολου ατομα για ν δεις πόσο χεσμενους μ ειχαν. Και ξεσηκωθηκαν γονείς νομίζω έκαναν κ προσφυγή και 4 μηνες πριν τις εξετασεις του 2014 ειπαν οτι τελικά θ πάρουν 250 ατομα και ετρεχαν τοτς τα παιδιά ν κανουν Οικονομία το 7ο μαθημα που έπρεπε παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πυροσβεστική δίνει μόνο στην αθηνα αγωνισματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια ξερει κανενας η πιστευει αν θα αλλαξει τπτ στις ειδικες κατηγοριες.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι διοτι αυτά εχουν καθοριστεί με προεδρικο διάταγμα πριν μπει στις πανελλήνιες και η προκήρυξη βγαίνει μ βάση αυτά που εχουν πει στο ΠΔ. Οι εθελοντές στο 5% θα μείνουν αν αυτο σε νοιάζει.
      Με 10 χιλιαδες θα μπουμ κ φέτος αυτοι κ ασ παίρνει μοναχα 8 ατομα

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  16. Α τότε φιλε μου να ξέρεις οτι η γεν. Σειρά φετος θα ειναι 92-93 άτομα δλδ 9 με 10 παραπανω διοτι θα πάρει 120 ατομα συνολικά φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγνώμη πως είσαι τόσο σίγουρος ότι οι εθελοντές θα μπουν παλυ με χαμηλά μόρια ; Περσυ ήταν η πρωτη φορά φέτος μη είναι τόσο σίγουρος δε θα εκπλαγουμε θεωρω αν δούμε τη βάση πάνω απ το 12_13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπική γνωμη εκφράζω φιλε μου. Δεν θεωρώ οτι θα υπερβαίνει τα 10.500 με τίποτα δεν υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός και ειναι λιγα ατομα. Ο ενας ανθυποπυραγος που πήρε μπήκε με 12.5 σκεψου οι πυροσβέστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λάθος με 16μισο μπήκε απ τους εθελοντές 12,5 ήταν από την άλλη κατηγορία θανοντων πεσοντω ν, φέτος εκτιμάται υψιλη αναδος στις ειδικές κατηγορίες θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Στα λέω φιλικά γιατί είμαι ενημέρως...

      Διαγραφή
    2. Φιλε μιας και εισαι ψαγμενος και θελω να μαθω.. Για πες μου λιγο τι πιστευεις πως θα ισχυσει φετος στην Α ειδικη κατηγορια.. Και για ανθυποπυραγους και πυροσβεστων..Γιατι περυσι απ οτι ειδα δεν υπηρχαν ατομα..

      Διαγραφή
    3. 1 άτομο υπήρχε περσυ θα βρεθούν πιο πολλά φετος γιατί το γνώριζαν και δήλωσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις

      Διαγραφή
    4. 1 άτομο υπήρχε περσυ θα βρεθούν πιο πολλά φετος γιατί το γνώριζαν και δήλωσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις

      Διαγραφή
    5. Δηλαδη ειναι δεδομενο πως θα υπαρχουν παραπανω απο 4 ατομα φετος.? Δηλαδη παραπανω απο τις συνολικες θεσεις π δινοντε.?

      Διαγραφή
    6. Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα η προκήρυξη για την πυροσβεστική από πανελλήνιες?

      Διαγραφή
    7. Παιδιά η προκήρυξη λογικά πρέπει να βγει απο βδομάδα. Υπομονή!!!

      Διαγραφή
  19. Και έτσι να είναι τα πράγματα, εθελοντες με τον απαιτούμενο χρόνο προυπηρεσιας και σε ετήσια βάση δεν θα ναι πάνω από 20-25 άτομα υποψήφιοι όπως και να χει και πόσοι από αυτούς θα γράψουν καλά με ηλικία πάνω κάτω 26-27-28-29 χρόνων.. Πάνω από 11.000 δεν πάει η βάση για την ειδική κατηγορία των εθελοντών με καμιά Παναγία.. Η γενική σειρά πάει ψηλά γιατί δηλώνουν οι μισοί μαθητές και πάνω πανελλαδικά σε τέτοιες σχολές με ελάχιστες θέσεις εισακτεων..Είμαι εθελοντης πυροσβεστης και σκέφτομαι και γω για πανελληνιες μέχρι του χρόνου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για μας που κάναμε τις υγειονομικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές σχολές τι ισχύει;Πρέπει να ξανά κάνουμε ξεχωριστά για την Πυροσβεστικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΚΕ στις Στρατιωτικές Σχολές - Βεβαίωση και για Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/05/blog-post_66.html

      Διαγραφή
    2. Την βεβαίωση πότε μας την δίνουν και από που;

      Διαγραφή
  21. Εχω καποια ερωτηματα,αν γνωριζει καποιος θα τον παρακαλουσα να τα απαντησει.1)Συμφωνα με τις περσυνες προκυρηξεις οι γνωματευσεις των γιατρων για την αστυνομια ειναι απο δημοσια νοσοκομεια και απο ιδιωτες γιατρους,εενω για την πυροσβεστικη μονο απο δημοσια νοσοκομεια(ανεφερεται καπου και για κεντρα υγειας),Αν ναι γιατι αυτη η διαφορα?Ειναι στο ιδιο Υπουργειο.
    2)Στην προκυρηξη της αστυνομιας περιλαμβανεται η ειδικη κατηγορια των τριτεκνων,ενω στην πυροσβεστικη απο οτι βλεπω δεν υπαρχει
    3)Αν καποιος δηλωσει την ειδικη κατηγορια των τριτεκνων στην αστυνομια,δεν ειναι παραλληλα υποψηφιος και στην γενικη σειρα?
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα. Ειμαι πρωτοετης φοιτητης και σκεφτομαι να κανω 10% για πυροσβεστικη.. μπορει καποιος να με καθοδηγησει σχετικα με το τι πρεπει να κανω; απλα περιμενω να βγει η προκυρηξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/05/2017-2018_44.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή