Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει πρόθεση για ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΣυνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για την Ναυτική Εκπαίδευση ανέφερε:

«Το ζήτημα είναι να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες σχολές διότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, αμφιβάλλω αν έχουν τη δυνατότητα να πάνε να πληρώσουν ιδιωτικές σχολές. Σημάναμε συναγερμό. Γιατί περί συναγερμού πρόκειται, όσο κι αν κάνετε κριτική, την οποία δέχομαι. Πριν από δύο τρία χρόνια, στο προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όλα τα έργα που είχαν μπει για τις σχολές απεντάχθηκαν. Αυτή είναι η αλήθεια, να την καταγράφετε. Απεντάχθησαν όλα τα προγράμματα, καταργήθηκαν όλες οι κενές θέσεις που υπήρχαν. Υπήρχαν 300 μόνιμες θέσεις στα σχολεία και αυτή τη στιγμή καταργήθηκαν οι 200. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Και να βελτιώσουμε το επίπεδο των σχολών. Τελείωσε η επιτροπή που συγκροτήσαμε και έχουμε έτοιμα τα πορίσματα. Θα φωνάξουμε και καθηγητές από το εξωτερικό να μας πουν την άποψή τους, Έλληνες που έχουν διαπρέψει στον τομέα. Έχουμε εξασφαλίσει ότι αρκετοί Περιφερειάρχες θα δεσμεύσουν πόρους για τον εξοπλισμό των σχολών. Έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με την Ένωση για να αναβαθμίσουμε τις σχολές στον Ασπρόπυργο, στη Μηχανιώνα και στην Κύμη. Γίνονται λοιπόν διάφορες προσπάθειες, ακριβώς γιατί θέλουμε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες σχολές. Δεν έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή να πάμε στη λύση των ιδιωτικών σχολών». 

Για το αν θα υπάρξει αύξηση των φοιτητών στις ΑΕΝ δήλωσε: 

«Μακάρι να υπάρχουν πολλοί νέοι, ήδη σας πληροφορώ ότι ανοίγουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα το δούμε και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει σχετικές σχολές με το χώρο, με στόχο να δούμε γιατί αυτά τα παιδιά που μπαίνουν στις σχολές δεν τις τελειώνουν και ενδιαμέσως αποχωρούν. Και είναι αρκετός ο αριθμός. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και ανοίξαμε την πόρτα για το ερευνήσουμε, να δούμε τι συμβαίνει. Από εκεί και πέρα εμείς δεν έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή να πάμε σε ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή σε τίποτα ο ιδιωτικός τομέας. Κι αν θέλει η Ένωση, μπορεί να κάνει κάτι άλλο, που γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες, ή μέσα από ένα ίδρυμα να γίνει μία σχολή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, να μπορούνε τα παιδιά να πάνε χωρίς να πληρώσουν, όχι να τους στείλουμε στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν στον ιδιωτικό τομέα δεν το επιχείρησαν, το ξέρετε καλά. Πέρασε μια διάταξη κι έμεινε εκεί. Ας το υλοποιούσαν».


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου