Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο αριθμός εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές 2017-2018 - Νέα απόφαση

Ο αριθμός εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαικό έτος 2017-2018 καθορίστηκε με νέα απόφαση ύστερα από τις αντιδράσεις για τη μεγάλη μείωση που προέβλεπε η αρχική απόφαση σε δημοφιλείς σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Δείτε τι γίνεται στα τμήματα Ιατρικής

- Οι φοιτητές που θα εισαχθούν στις επτά Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας θα είναι λιγότεροι κατά 110 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αρχική απόφαση προέβλεπε μείωση 220 εισακτέων.

- Η συγκεκριμένη μείωση είναι περίπου 10,5%, σαφώς μικρότερη από την αρχική που άγγιζε το 21%.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τον αρχικό και τον τελικό αριθμό εισακτέων στα τμήματα Ιατρικής για το έτος 2017 αλλά και για το έτος 2016, τη διαφορά μεταξύ των δύο ετών καθώς και τη βάση του κάθε τμήματος όπως διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά.


Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων σε κάθε τμήμα είναι και παράγοντας διαμόρφωσης της βάσης σε αυτό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου έχουμε αυτή τη μεγάλη μείωση των θέσεων, είναι σίγουρο ότι οι Βάσεις 2017 στις Ιατρικές Σχολές θα έχουν αυξητική τάση εάν δεν διαφοροποιηθούν σημαντικά άλλοι ρυθμιστικοί παράγοντες όπως πχ. η δυσκολία των θεμάτων, η ζήτηση για τις συγκεκριμένες σχολές, το πλαίσιο των μετεγγραφών φοιτητών κτλ. 


Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο: