Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Υφυπουργός Παιδείας: Από φέτος θα μπορούν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ να εισάγονται σε Πανεπιστήμια

Αποτέλεσμα εικόνας για Από φέτος θα μπορούν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ να εισάγονται σε ΠανεπιστήμιαΟ Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ομιλία του για τα ΕΠΑΛ, ανέφερε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μπορούν να εισάγονται, εκτός από τα ΤΕΙ, και σε σχολές και τμήματα Πανεπιστημίων αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ σε ποσοστό 1% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων, γεγονός που διευρύνει τις δυνατότητες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ για συνέχιση των σπουδών τους. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης ρύθμισης που έγινε κατά την περσινή περίοδο.

Επίσης, τόνισε ότι όσον αφορά στα εσπερινά ΕΠΑΛ επαναφέρεται το 1% των επιπλέον θέσεων, που είχε καταργηθεί με το 2013, με δυνατότητα μάλιστα επιλογής στους απόφοιτους των εσπερινών ΕΠΑΛ.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

- Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ θα διαγωνίζονται για ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ, που προβλέπεται να είναι, κατά προσέγγιση, ανάλογο του ποσοστού των υποψηφίων που αποφοίτησαν από τα ΕΠΑΛ σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων για τα ΤΕΙ αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

- Έχει ψηφιστεί ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ μέσω των ειδικών εξετάσεων στη σχολή Πυροσβεστικής. Αναμένεται η απόφαση για την ένταξη της συγκεκριμένης σχολής στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2017.

- Από φέτος, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εισάγονται στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Υ.Α.) καθώς παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών και τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων της Π.Α. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σχολή Σ.Μ.Υ.Α.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Θετικη αυτη η εξελιξη το θεμα ειναι θα διατηρηθει για παντα η μηπως μετα απο χρνια δεν θα υπαρχει πλεον η ευνο΄ι΄κη διαδικασια εισαγωγης απο τα ΕΠΑΛ σε ΤΕΙ αντιστοιχης ειδικοτητασς και τα Πανεπιστημια αντιστοιχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή