Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σε ποια τμήματα δεν υπάρχουν μετεγγραφές φοιτητών - Αναλυτικός πίνακας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ποια τμήματα δεν υπάρχουν μετεγγραφές φοιτητών - Αναλυτικός πίνακαςΑνακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες, οι νέες Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Σημειώνεται ότι βάση των παραπάνω αντιστοιχιών θα πραγματοποιηθούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2016-2017.

Τι αναφέρει η νομοθεσία για τους φοιτητές που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 5, 7 και 8 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 (Α΄ 76). Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα ή Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, από Τ.Ε.Ι. σε Τ.Ε.Ι. και από Α.Ε.Α. σε Α.Ε.Α. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.

Υπάρχουν όμως τμήματα χωρίς καμία αντιστοιχία;

Ναι, υπάρχουν πολλά τμήματα που δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα σε άλλες πόλεις.

Επομένως, θα υπάρχουν πολλοί φοιτητές που δε θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής και προφανώς να μετεγγραφούν σε άλλη πόλη καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα με το τμήμα εισαγωγής τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε πίνακα με τα τμήματα χωρίς καμία αντιστοιχία.

Δείτε επίσης:

Δημοσιεύτηκε η Υ.Α. για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2016 - Την επόμενη εβδομάδα η εγκύκλιος για τις αιτήσεις

Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής - Δείτε όσα ισχύουν

Σχετικά με τις εξελίξεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2016-2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου