Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή Φίλη προς Γαβρόγλου για αλλαγές σε Λύκειο και σύστημα εισαγωγής

07 10 16 filis5Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία την καλεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων ρυθμίσεων σχετικά με την αναβάθμιση του Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η παραπάνω πρόταση διατυπώθηκε και ενώπιον του Πρωθυπουργού στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής, της 28ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε πως, «το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε μια σύγχυση ως προς το σχεδιαζόμενο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ειλημμένη απόφαση και στόχος των προσεχών συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι, αξιοποιώντας τα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία μαζί με τις γνώμες ειδικών εμπειρογνωμόνων, να προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ελπίζουμε να διαμορφωθεί συναινετικά με όλα τα κόμματα.»




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου