Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία για την αύξηση του ποσοστού εισακτέων αθλητών/τριων στα ΑΕΙ - Αναμονή για τα αποτελέσματα

12 10 16 atleticsΚαι ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαικό έτος 2016-2017, το ΥΠΠΕΘ προχωρά σε ρύθμιση που αυξάνει το ποσοστό των θέσεων για την συγκεκριμένη κατηγορία και η οποία θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. 

Σημειώνεται ότι και πέρσι ίσχυσε η αύξηση αυτή και μάλιστα είχε ανακοινωθεί μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση συμπληρωματικών αποτελεσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα,

την αύξηση του ποσοστού των εισακτέων αθλητών/τριών στα ΑΕΙ προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το "Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις". Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 17. Σύμφωνα με αυτήν αυξάνεται το ποσοστό των θέσεων που δίνεται στους αθλητές/τριες από 3% σε 4,5% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού εισακτέων. Η αύξηση αυτή ίσχυσε και κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με το προτεινόμενο άρθρο αποκτά πάγιο χαρακτήρα η ανωτέρω αύξηση προς επιβράβευση της προσπάθειας των διακριθέντων αθλητών.

Ακολουθεί η διάταξη:

Ρύθμιση θεμάτων εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

1. α) Το πέμπτο εδάφιο της περίπτωσης 7 της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α ́121), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Επιφυλασσομένων των οριζομένων στο πρώτο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής, όλοι οι αθλητές/τριες,που έχουν κατακτήσει μία τουλάχιστον νίκη από τις αναφερόμενες στις περιπτώσεις 1 έως και 7 της παρούσας παραγράφου, εισάγονται στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. σε ποσοστό 20% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και σε ποσοστό 4,5% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων σε οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι.».

β) Στο τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α΄121), όπως ισχύει, μετά τη φράση «κατά τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (Α188),όπως ισχύει,»προστίθεται η φράση «και του ν. 4186/2013 (Α΄193), όπως ισχύει».

2. α) Η παράγραφος 1 ισχύει από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και εφεξής.

β) Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, που προστέθηκε με την παρ.5 του άρθρου 6 της από 30.12.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄184), όπως κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4366/2016 (Α΄18), καταργείται.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


24 σχόλια:

  1. Θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό που να μετράει στα μόρια από τα αθλήματα.50-50% για να περνάνε παιδιά με αθλητικές ικανότητες και όχι μόνο αυτοί που παπαγαλίζουν τα μαθήματα και δεν μπορούν να τρέξουν στο ισιομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε πόσο χρήσιμα να είναι τα αθλήματα πχ σε ένα τμήμα οικονομικών,φιλολογίας, πολιτικών επιστημών κλπ?! Εγώ πάλι αντιπροτεινω να μην εισάγονται αθλητές που δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση και να γράφουν μόνο και μόνο επειδή έχουν άνευ ή ποσοστό... Think about it

      Διαγραφή
    2. Αν εχεις αρνητικο IQ παρακαλεισαι να μην μπαινεις καν στη διαδιακασια να δημοσιευσεις καποιο σχολιο.

      Διαγραφή
    3. Δε μου απαντάς όμως τέρας μορφώσεως...

      Διαγραφή
    4. Τα μορια που δινονται στους αθλητες ειναι ενας τροπος για να προωθηθει ο αθλητισμος στην χωρα μας! Ενα μεσω επιβραβευσηςτους γ την διακριση τους σε πανελληνια και παγκοσμια πρωταθληματα. Αυτα τα παιδια αφιερωσαν την ζωη τους στον αθλητισμο και αυτο ηταν ενα κινητρο για να συνεχισουν και να μην το βαλουν κατω. Μαλλον δεν εισαι τοσο ενημερωμενος γιατι παιδια οπως λες π ''δεν ξερουν να κανουν προσθεση και να γραφουν'' ΔΕΝ περνανε σε πανεπιστημιο ουτε με τα μορια... τα μορια που τους δινονται ειναι ελαχιστα (ΜΑΞ 1000 μορια .πραγμα αχρειαστο σε χαμηλες βαθμολογιες).

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι μαξ 1000 μόρια, είναι ποσοστά του ύψους 10-20% αλλά και άνευ!! Τουτέστιν εισαγωγή σε τμήματα, ενώ έχουν γράψει αρκετές χιλιάδες μόρια λιγότερα. Την ίδια στιγμή που παιδιά που με κόπους φτάσανε εκεί, να χάνουν τούτες τις σχολές για 15 κ 20 μόρια... Αναγνωρίζω στον μέγιστο βαθμό τις θυσίες των αθλητών - παιδιών και τους κόπους τους,και είμαι υπέρ στο να υπάρξουν πολλές επιβραβευσεις αλλά μάλλον θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Φιλικά.

      Διαγραφή
    6. Δεν εισαι ενημερωμενος κ πιθανον λες αυτα που ακους κ δεν σε κατηγορω.το ποσοστο ειναι 7% 8% και 10% γ πανελληνια πρωταθληματα.(απειροελαχιστοι εχουν διακρισεις απο παγκοσμια οποτε θεωρω οτι δεν αναφερεσαι σε αυτους). Αν υπολογισεις τα μορια δεν ειναι μαλλον οσα νομιζες ειδικα σε χαμηλες βαθμολογιες (π.χ. ενας με 10.000 μορια και με 10% παει 11000...δωρον αδωρον) . Οποτε ακομα κ αυτοι π εχουν ποσοστο πιστεψε με δεν ειναι μαθητες που δεν ξερουν να γραφουν και περνανε σε Ιατρικες...
      Οσο για την αλλαγη που λες...στα παλιοτερα χρονια τα ποσοστα ηταν κατα πολυ πιο αυξημενα. Και στην σημερινη εποχη αυτα τα λιγα μορια γ το πανεπιστημειο ειναι ικανα να κανουν ενα παιδι κ εναν γονιο να δουν τον αθλητισμο με αλλο ματι .
      Η γνωμη μ βεβαια :)

      Διαγραφή
  2. Μεγαλύτερο ποσοστό αθλητών να εισάγονται στα τμήματα των ΤΕΦΑΑ και όχι σε άλλες σχολές που δεν απαιτούνται αθλητικές ικανότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παιδιά με εξαιρετικές αποδόσεις σε μαθηματικούς και άλλους διαγωνισμούς γνώσεων. Με την ίδια λογική να εισάγονται και αυτοί με μεγαλύτερο ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αθλητές φοιτητές που είναι αποδεδειγμενα ενεργοί νσ έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν στον τόπο που προπονούνται και όπου ανήκει το αθλητικό σωματείο τους...και όχι να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό για νσ σπουδάσουν....
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωρίζει κανεις ποτε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτε θα ανακοινωθουν οι βασεις των αθλητων;Κανενας δεν ξερει στο υπουργειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' οτι άκουσα γύρω στις 20-30 Οκτωβρίου, πιθανότατα κοντά στις 20. Καλή επιτυχια.

      Διαγραφή
    2. Απο το Υπουργειο ειπαν πριν την 28η Οκτωβριου!!!! Καλα αποτελεσματα!!!!

      Διαγραφή
  7. Τελικά θα ισχύσει φέτος η αύξηση του ποσοστού των εισακτέων ή τσάμπα πήραν χαρά οι υποψήφιοι;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενουν την ψηφιση της τροπολογιας, να βγαλουν το ΦΕΚ Και να να ισχυσει και φετος!!!! Θεωρω πως θα προλαβουν και δε θα χρειαστει συμπληρωματικα αποτελεσματα!!!!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει κατι επισημο για το ποτε θα βγουν οι βασεις των αθλητων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τροπολογία εχει ψηφιστει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αφορά την αύξηση των θέσεων για τους Αθλητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/10/blog-post_18.html

      Διαγραφή
  12. Ξέρει κανείς πόσα χρόνια διαρκεί το μπόνους μορίων από αθλητική διάκριση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή