Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μετεγγραφές Φοιτητών 2016 - 11 σημαντικές πληροφορίες - Δείτε όλη την εγκύκλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για μετεγγραφες φοιτητων 2016 αποτελεσματα1. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών υποβάλλονται από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών. 

2. Φοιτητής που ενδιαφέρεται για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, μπορεί να υποβάλλει σχετική έγγραφη αίτηση στην αρμόδια Επιτροπή έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.

3. Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής θα ανακοινωθούν εντός λίγων ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. 

4. Εγκύκλιος θα διευκρινίζει τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μετεγγραφής για τους Κυπριακής καταγωγής φοιτητές, Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης και για τους φοιτητές που κρατούνται σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 4415/16.

5. Ο αριθμός των μετεγγραφόμενων ισούται με το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των ανωτέρω κατηγοριών κατά το έτος 2016-2017, ανά Σχολή ή Τμήμα, όπως αυτό ορίστηκε στις οικείες Σχολές ή Τμήματα, εκτός από την περίπτωση που οι Σχολές ή τα Τμήματα έχουν εισηγηθεί μεγαλύτερο του ανωτέρω ποσοστό. 

6. Σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης. 

7. Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα ή Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, από Τ.Ε.Ι. σε Τ.Ε.Ι. και από Α.Ε.Α. σε Α.Ε.Α. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ. 

8. Ο αιτών δηλώνει στην ηλεκτρονική αίτηση προσωπικά του στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας και ένα ή περισσότερα κριτήρια, για τα οποία δύνανται να μοριοδοτηθεί και τις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα έως δύο (2) διαφορετικών ΑΕΙ, όπου επιθυμεί να μετεγγραφεί. 

9. Οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές μπορούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/13 (Α΄ 24) για την αναγνώριση μαθημάτων στο νέο τμήμα εισαγωγής τους.

10. Μόνο οι δικαιούμενοι μετεγγραφής καλούνται από τις Σχολές ή τα Τμήματα για τα οποία έχουν υποβάλει αίτηση μετεγγραφής να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που ορίζονται στην εγκύκλιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή. 

11. Εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ένσταση - αίτηση θεραπείας. Οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από Τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τη διαδικασία του άρθρου 24 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999 ΦΕΚ 45 Α΄). Ειδικά για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας σε αριθμό μορίων μετεγγραφής που ισούνται ή υπερβαίνουν την ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και άνω), η ανωτέρω Επιτροπή μπορεί, μετά την κύρωση του πίνακα δικαιούμενων μετεγγραφή, να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.

Δείτε όλη την εγκύκλιο αναλυτικά στο σύνδεσμο που ακολουθεί.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




2 σχόλια:

  1. Πρωτοετής φοιτητής ΠΑΜΑΚ τμημα Οργάνωσης και Διοίκησης ζητώ αμοιβαία μεταγραφη με φοιτηση στο ΟΠΑ Οργάνωσης και Διοίκησης email. kostas280@gmx.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ειδικά μόρια βάσεων εισαγωγής σχολών τα οποία αναδιαμορφώνονται ανα έτος για την "ειδική κατηγορία" των "πολυτέκνων" εκτός από την δυνατότητα μετεγγραφής.
    Παρακαλώ η απάντηση να σταλθεί στο dem.kur@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή