Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Γ.Γ. ΥΠΠΕΘ: Στόχος η ενίσχυση του Λυκείου - H εισαγωγή στα ΑΕΙ βάσει βαθμού απολυτρηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ.Παντής: Στόχος η ενίσχυση του Λυκείου-η εισαγωγή στα ΑΕΙ βάσει βαθμούΤη θέσπιση ενός νέου σχολικού συστήματος -σε βάθος χρόνου- βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, επιδιώκει το αρμόδιο υπουργείο, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

«Θα υπάρξει σύντομα μια πρόταση -ελπίζω μέσα στη χρονιά - που θα είναι πάνω στην εντολή που έχουμε από τον υπουργό. Θα πάμε δηλαδή, μέσω του σχολικού συστήματος, να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Δεν θα χρειάζεται παράλληλο σύστημα. Θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Λυκείου. Με το απολυτήριο του Λυκείου και τον βαθμό ουσιαστικά θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στις σχολές εκείνες που θα έχει τη δυνατότητα λόγω του βαθμού να μπει» εξήγησε ο κ. Παντής.

Σημείωσε δε: «Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε, να κάνουμε το Λύκειο, ένα Λύκειο που λειτουργεί». Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή η τρίτη λυκείου δεν λειτουργεί, πηγαίνουν κάποιες ώρες (οι μαθητές) και εξαντλούν τις απουσίες για να πηγαίνουν στα φροντιστήρια». 

*Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Μπλιάτκας





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



1 σχόλιο:

  1. στις σχόλες ένστολων (λιμενικό πυροσβεστική αστυνομία στρατός) και στις ακαδημιες εμπορικου ναυτικου θα συνεχισει να ισχυει η εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ή και έκει θα μπαίνει κάποιος με το βαθμό του απολυτηρίου του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή