Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις των εισακτέων στα ΕΠΑΛ στους τομείς που έχουν υποψήφιους μόνο με το παλαιό σύστημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για panelladikes24 Πως θα κατανεμηθούν οι θέσεις των εισακτέων στα ΕΠΑΛ στους τομείς που έχουν υποψήφιους μόνο με το παλαιό σύστημα;Σε αυτή τη μεταβατική χρονιά σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά του νέου συστήματος υπάρχει ένα σημείο που θα πρέπει το ΥΠΠΕΘ να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, το 20% του συνολικού αριθμού εισακτέων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ αποδίδεται στους/στις υποψηφίους/ες που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (εννοείται το 20% του 90% των εισακτέων καθώς το υπόλοιπο 10% διεκδικείται από τους υποψήφιους που καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς νέα εξέταση). Από το παραπάνω ποσοστό οι υποψήφιοι/ες του παλαιού συστήματος εισαγωγής (ημερήσιο ΕΠΑΛ-Ομάδα Α΄) θα διεκδικήσουν το 13,8% και το υπόλοιπο αυτού θα το διεκδικήσουν οι υποψήφιοι/ες του νέου συστήματος ΕΠΑΛ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι θα γίνει όμως με τους τομείς των ΕΠΑΛ που έχουν υποψήφιους μόνο με το παλαιό σύστημα (τομέας Υγείας, τομέας Γραφικών Τεχνών); Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν όλες τις θέσεις που αντιστοιχούν στα ΕΠΑΛ ή οι θέσεις που αναλογούν στο νέο σύστημα θα πάνε στους υποψήφιους των ΓΕΛ;




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου