Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μουσουλμανικές Σπουδές στο ΑΠΘ από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Μουσουλμανικές Σπουδές στο ΑΠΘ από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ A' 69/2016 το Π. Δ. υπ’ αριθμ. 45 ''Ίδρυση Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλµανικών Σπουδών στο Τµήµα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης''

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του συγκεκριμένου Π.Δ.:

1. Στο Τµήµα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης ιδρύεται Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλµανικών Σπουδών. Η ανωτέρω κατεύθυνση αναγράφεται στο πτυχίο του Τµήµατος. 

2. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας της ανωτέρω Κατεύθυνσης ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 85/2016 γνωμοδότησή του. Σε αυτήν, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ίδρυση της Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών «συναρτάται με τη διευκόλυνση των αποφοίτων των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης να ολοκληρώσουν τις θεολογικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την ανάγκη ενός διαθρησκευτικού διαλόγου».

Δείτε επίσης: 


Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου