Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αγωνίσματα και τα κατώτερα όρια επίδοσης για υποψήφιους Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών - Τι θα γίνει με τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Οι υποψηφίοι-ες των Πανελλαδικών Εξετάσεων που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις Σχολές προτιμήσεώς τους, εφόσον επιτύχουν τα όρια επίδοσης, που προβλέπονται, για τη συγκεκριμένη Σχολή.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος (ανεξάρτητα φύλου) για να κριθεί κατάλληλος:

Α/ΑΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑΣΣΕ/Όπλα, ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ,    ΣΜΥ/Όπλα, ΕΛΑΣΣΣΕ/Σώματα, ΣΙ/Μηχ. ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΜΥ/Σώματα ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ
1  Δρόμος 100 μ.16"17"
2  Δρόμος 1000 μ.4' και 20"4' και 30"
3  Άλμα σε ύψος με φόρα
1,05 μ.
1,00 μ.
4  Άλμα σε μήκος με φόρα
3,60 μ.
3,60 μ.
5  Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) (Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι)4,50 μ.4,40 μ.
6
Κολύμπι 50μ. 
για ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΜΥΝ, ΣΙΡ
2'
2'

- Οι υποψήφιοι-ες έχουν δικαίωμα για τους δρόμους και την κολύμβηση, μίας (1) προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών (3) προσπαθειών. 

- Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου-ας ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους. 

- Υποψήφιος που θα αποτυγχάνει να επιτύχει κατώτερο όριο σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες. 

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αθλήματα με τα αντίστοιχα κατώτερα όρια επίδοσης είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν και για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


47 σχόλια:

  1. Για τις σχολές πυροσβεστικής να ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα αθλήματα και να ισχύσουν και για τις στρατιωτικές και για την αστυνομία... Όχι μου πάει ο κάθε φλώρος που γραφει(και καλά κάνει βέβαια) και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του η να πετάξει μία σφαίρα...καλώς η κακώς ο στρατός και η αστυνομία θέλουν μάχιμο προσωπικό...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα ρε φιλε περναν ατομα που δεν αντεχουν ουτε μια μερα μεσα στις σχολες και μετα φευγουν ενώ εχουν ειδη φαει την θεση του αλλου ελεος ποια.....

      Διαγραφή
    2. Απο πέρσι (η φετος νομίζω) οποιος φεύγει ο επόμενος σε σειρα μορίων παίρνει τη θεση του.
      Επίσης υπάρχει ο ΔΜΣ γι αυτο μην λετε οτι μπαίνουν οι μπουλιδες

      Διαγραφή
    3. Εχω τελειώσει ΣΜΥ εδω και δυο χρονια και εχω να σου πω οτι και στα θληματα μα μην εισαι τοοοσο καλος, οταν μπεις στη σχολη σε γυμναζουν παρα πολυ! Το θεμα ειναι μα υπαρχει μια φυσιολογικη κλιμακα δυσκολιας στα αθληματα και οχι υπερβολικα πραγματα ή χαλαρα!

      Διαγραφή
    4. Αθλήματα για Πυροσβεστικές Σχολές

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/04/blog-post_69.html

      Διαγραφή
  2. Κ το μάχιμο προσωπικο απο κει φαίνεται ε? Χαχαχα
    (εγω προσωπικα κατω απο 4 το εχω κάνει κ με συμφερει αυτο που λες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδιά ειδικά για την πυροσβεστική πρέπει να ισχύσουν τα αθλήματα που ίσχυαν και στις προκηρύξεις του πυροσβεστικού σώματος τόσα χρόνια.η πυροσβεστική δεν έχει καμία σχέση με τον στρατό ή την αστυνομία.και όσο για τα αθλήματα πρέπει να κόβονται άτομα γιατί παιδιά που το θέλουν πραγματικά μένουν εκτός επειδή δεν έγραψαν καλά στις πανελλήνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι που διαβαζουν ειναι μαχιμοι και στο σωμα και στο μυαλο οποτε ολα αυτα που λετε δεν εχουν καμια λογικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω ξαναδει τετοια παπαρια σε ολη μου τη ζωη.... Αν ηταν ετσι φιλε μου στα σωματα ασφαλείας θα τους βαζανε να διαβαζουν βιβλια. Σκεψου λιγο πριν πεταξεις την μαλακια σου..

      Διαγραφή
  5. Ακομα δεν δωσατε πανελληνιες και πατε να φατε ο ένας τον άλλο οσοι δινετε τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den einai oti theloume na tous fame alla ama diafora paidia bainoun kai paratane tn sxolh sto 6mhno tote paei mia thesh...
      Dn einai adiko??poso mallon gia ta paidia pou to theloun poly.

      Διαγραφή
    2. τωρα ποια επανεφεραν τους επιλαχοντες και στον στρατο!! απο το να καθεσαι και να το παιζεις εξυπνος πισω απο μια οθονη φροντισε να διαβασεις κι να εισαι μεσα σε αυτους που θα επιτυχουν κι οχι μεσα σε αυτους π θα αποτυχουν κι το μονο που θα εχουν να λενε θα ειναι ποσο αδικο ειναι το συστημα!! μπορει να μην ειναι ολα θεμα διαβασματος αλλα ουτε κι ολα θεμα "γουσταρω τον στρατο κι θα πρεπει να μπω ετσι κι αλλιως"

      Διαγραφή
    3. Αυτό προσπαθώ να κανω και επίσης κατέθεσα μια άποψη δεν κλαιγομαι αλλά επειδή βλέπω η συζήτηση δεν τραβάει αν δίνεις και εσύ καλή σου επιτυχία.

      Διαγραφή
    4. Δοξα το Θεό πέρασα πέρυσι στην Αστυφυλάκων και ειμαι στην αναμονή! Καλη επιτυχια σου ευχομαι φετος σε εσενα και σε ολα τα παιδια!!

      Διαγραφή
  6. φιλε σκεψου όμως ότι δεν είναι δυνατον να βαλουν τοσο δυσκολα αθλήματα σε παιδια που δινουν πανελλήνιες...το διάβασμα απαιτει πολλες ωρες και ο ανταγωνισμος είναι τεράστιος, και μη νομιζεις ότι τα αλλα αθλήματα είναι ευκολα για ολους...δεν λεω ο άλλος να είναι τελειως αχρηστος και να το επιλεγει μονο λογω της αποκατάστασης που προσφερει, πιστευω ότι υπαρχουν και παιδια που είναι και πολύ καλοι μαθητες και βρίσκονται και σε πολύ καλη φυσικη κατασταση...αυτοι αξιζουν να μπουν πραγματικα και δεν θα παρατησουν τοση προσπαθεια μεσα σε ένα εξαμηνο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ. ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΤΑ 100Μ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΣΕ 13 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΣΦΑΙΡΑΣ ΣΕ 14Μ ΩΣ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΡΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ... ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  7. Είναι η δεύτερη φορά που δίνω πανελλήνιες ..επέλεξα φυσικά το καινούργιο σύστημα και μάλιστα είμαι ενημερη πως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από τους περσινούς ξαναδινουν. .Αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι πως τα αγωνίσματα δεν είναι και ότι πιο εύκολο ... πέρυσι δεν έπιασα στρατιωτικές/ αστυνομικές σχολές ...έσωσα αγωνίσματα για τεφαα και θέλω να σας πω, πως τα αγωνίσματα τα πέρασα με το ζόρι...Όσο αφορά τις σχολές της πυροσβεστική Ακαδημίας , εάν ισχύουν τα αγωνίσματα που ήταν έως τώρα στις προκυρηξεις είμαστε χαμένοι από χέρι ...για πηγαίνετε να κάνετε ελξεις σε μονόζυγο (οι κοπελες) και ανεβοκατεβεοτε τον πύργο μέσα σε ένα λεπτό ...εκεί που θέλω να καταλήξω και να ελπίζω , είναι να αλλάξουν τα αγωνίσματα στην πυροσβεστική ακαδημία ...Όσο αφορά τη σχολή αστυφύλακων ας μη το συζητήσουμε ... με δύο χιλιάδες μόρια παραπάνω μπαίνεις νομική Αθηνών ...Αυτό είναι το σύστημα μας !όπως και να έχει καλή επιτυχία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θελω να πω αρχικα σε οσους δινουν καλη τυχη! Ειμαι αποφοιτη ΣΜΥ εδω και δυο χρονια. Εχουμ δυσκολεψει πολυ τα πραγματα γενικοτερα με τα αθληματα και μεσα στη σχολη να ξερετε οτι η γυμναστικη ειναι καθημερινη και επιπονη! Παρ ολα αυτα θεωρω πως ενας καλος μαθητης με θεληση πολλη περναει...εγω με διαφραγμα καταφερα να περασω με πολυ κοπο βεβαια στα αθληματα. Καλη τυχη και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρώτα απ'όλα καλημέρα σας.δίνω και εγώ δεύτερη φορά για αστυφυλάκων.θα ήθελα να πω κάτι.πέρυσι που έδωσα αθλήματα σε στρατιωτική σχολή τα πέρασα επιτυχώς αλλά δεν έπιασα τα μόρια.και λέω εγώ τώρα είναι δίκαιο που άτομο που έπιανε τα μόρια δεν έπιανε τα όρια στα αγωνίσματα να βρίσκεται μέσα στην σχολή αυτή την στιγμή που μιλάμε.βρήκα άτομα που έχασαν τις σχολές που ήθελαν για λίγα μόρια(50-70 μόρια) να μένουν απέξω και ενώ έχουν δώσει δεύτερη φορά.το σύστημα των πανελληνίων όσο και αξιοκρατικό και να είναι πάντα κάποιοι θα αδικούνται είτε καλοί μαθητές είτε μαθητές που δεν έγραψαν και ας το είχαν όνειρο ζωής να περάσουν στρατό ή αστυνομία.Και πολλοί από αυτοί που δεν έγραψαν μπορεί κάποιοι να μην σήκωναν τα γράμματα είτε να μην έγραψαν επειδή δεν μπορούσαν να πάνε φροντιστήριο λόγω οικονομικών προβλημάτων.τότε θα ήταν καλό να κρίνουμε το ποιοι διάβασαν.γιατί αν είμασταν στην θέση τους το ίδιο θα παθαίναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δηλαδή τους περασαν στα αθλήματα παρολο που δεν επιασαν τους χρονους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απλώς έλεγαν ότι αυτά τα άτομα είχαν κάνει 4'20'' ακριβώς ενώ δεν το έπιαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα παιδια! Δινω και εγω 2η φορα για την Αστυφυλακων,με το νεο συστημα.Περσυ την εχασα για ουτε 200 μορια.Χωρις να θελω να ξυσω πληγες,ολα οσα λετε ειναι σωστα και σας καταλαβαινω απολυτα,ειδικα εσας που πραγματικα θελετε να μπειτε σε Στρατιωτικη-Αστυνομικη Σχολη και σας εφαγαν τη θεση παιδια,που τα πιεσαν οι γονεις τους να μπουν εκει για τα λεφτα και το Δημοσιο.Αυτοι θα τα βρουν σκουρα μετα και θα κλαιγονται για τα λεφτα και τις ωρες.Φιλικη συμβουλη: Προσπαθηστε οσο περισσοτερο μπορειτε,μην κοιτατε ουτε τις βασεις ουτε τους εισακτεους,ΜΟΝΟ τον στοχο σας! Ευχομαι επιτελους να δικαιωθουν οι κοποι μας και να μπουμε εμεις που το θελουμε πραγματικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποτε θα βγουν αθληματα κ θεσεις θα υπαρξει καποιος να ενημερωσει για τη πυροσβεστικη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εκτος από τη σχολη στην πτολεμαϊδα που αλλου θα υπαρχουν σχολες πυροσβεστικης ρε παιδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα υπάρχει όριο ηλικίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά γνωρίζει κανείς το δείκτη μάζας για αστυνομία; Πόσο πρέπει να είναι δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπες να δεις την περσινη προκυρηξη της αστυνομιας!! Ολα εκει βρισκονται!!

      Διαγραφή
  17. Με την πυροσβεστικη τι θα γίνει;;;
    Θα βγουν ποτε τα αθλήματα και ο,τι αλλο προϋποθέτει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα, ηθελα να κανώ μια ερώτηση:θα υπάρχει Σχολή Πυροσβεστών και Σχολή Ανθυποπυραγων ή η Σχολή Ανθυποπυραγων θα είναι μονο για αυτους που είναι ηδη πυρασβετες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Σχολή Ανθυποπυραγων είναι μονο για όσους είναι ηδη πυροσβέστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όχι δεν πιστευω ότι είναι μονο για πυροσβέστες! είναι όπως η σχολη αξιωματικών αστυνομιας! απλα θα εχει λογικα παραπανω μορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το οριο ηλικιας ποιο ειναι?εχει βγει καποια εγκυκλιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το οριο ηλικιας ποιο ειναι?εχει βγει καποια εγκυκλιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν εισαι λιγο πιο κατο απο το οριο υψους, υπαρχει περηπτωση να σε περασουν?(με την πρωιποθεση οτι σολα τα αλλα εχεις περασει..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινεται αυτο που λες.Το υψος σου μετριεται ΠΡΙΝ δωσεις τα αθληματα,οποτε αν το υψος σου ειναι λιγοτερο απ΄οσο οριζεται,κοβεσαι.

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Είχα δώσει πριν μια 4ετία για Αξιωματικός Αστυνομίας και για λίγα μόρια δεν μπήκα. Τέλος πάντων για το ύψος που λες και μισό εκατοστό πιο κάτω νάσαι σε κόβουν. Με ακρίβεια μεγάλη σε μετράνε.

      Διαγραφή
  25. Το κολυμπι ειναι και για την ΣΜΥ ή οχι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαι απόφοιτη της σχολής Ευελπίδων και το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρέπει να έχει κανείς (εκτός από το βαθμό στις εξετασεις και την καλή επίδοση στα αθλήματα)μεγάλη υπομονή και δύναμη ψυχής (εκτός από την δύναμη του σώματος) για να μπορέσει να αντέξει όλα όσα κάνουν στην σχολή επί 4 χρόνια που είναι η φοίτηση σε αυτή!!! Καλή τύχη στους ενδιαφερόμενους της ΣΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξερει κανεις τι γυμναστικη κανουν μεσα στην σχολη για ψυχολογος σασσ?Πρεπει να εχεις πολυ καλη φυσικη κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξερει κανεις τι εκοαιδευση γινεται μεσα στην σχολη για σασσ ψυχολογων ή γενικα?θελει καλη φυσιλη κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν περασω πανελληνιες και οχι τα αθληματα εχω το δικαιωμα να ξαναδωσω μονο τα αθληματα και αν ναι ποτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή