Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ποια η απάντηση του ΥΠΠΕΘ για τη μη δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων ΕΠΑΛ στη Σχολή Πυροσβεσών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια η απάντηση του ΥΠΕΠΘ για τη μη δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων ΕΠΑΛ στη Σχολή Πυροσβεσών
Μία από τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν φέτος στις διαδικασίες εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι η εισαγωγή ιδιωτών στη Σχολή Ανθυποπυραγών και στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων για πρώτη φορά.

Όμως, αυτό που προέκυψε μετά και την ανακοίνωση της κατανομής των σχολών ανά τομέα στα ΕΠΑΛ, είναι η μη δυνατότητα πρόσβασης στη Σχολή Πυροσβεστών των υποψηφίων ΕΠΑΛ, όπως αναμενόταν.

Σημειώνεται, ότι το panelladikes24 με σχετική ανάρτηση ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός πριν τις ανακοινώσεις του ΥΠΠΕΘ (δείτε εδώ), τονίζοντας ότι πρόκειται για μια άδικη απόφαση κατά των υποψηφίων των ΕΠΑΛ αφού τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη Σχολή Αστυφυλάκων και στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού που ανήκουν στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή κ. Νικολόπουλου ενώ εκ μέρους του ΥΠΠΕΘ απάντησε ο υπουργός κ. Φίλης παρουσιάζοντας το πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης.

Δείτε εδώ την ερώτηση του βουλευτή.

Δείτε εδώ την απάντηση του υπουργού.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. και ποια ακριβως ειναι η απαντηση?????????????????????
    Ντροπη για αλλη μια φορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή