Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τι ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου για τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Νέο δικαιότερο σύστημα εξήγγειλε ο Νίκος Φίλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Σία Αναγνωστοπούλου για τις Μετεγγραφές Φοιτητών- Νίκος ΦίληςΣτη σημερινή συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε για τις Μετεγγραφές Φοιτητών τα εξής:

1. Η διαδικασία διεξήχθη με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και στάθμιση 2 εξίσου προστατευόμενων έννομων αγαθών:

α) την εξασφάλιση την εν πράγμασι δυνατότητα φοίτησης.

β) τη διατήρηση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων σε συνθήκες κρίσης και της ισορροπίας του ακαδημαϊκού χάρτη ειδικά για την περιφέρεια.

2. Αν και από το νομικό πλαίσιο δεν προβλεπόταν διαδικασία ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας επί των αποτελεσμάτων, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, προέβη στην έκδοση υπουργικής απόφασης (αρ.12749/Ζ1/26-01-2016 (ΦΕΚ 112 Β')), συμφώνα με την οποία προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων, καθώς και η επανεξέταση των αιτήσεων των φοιτητών που ενδιαφέρονται από την Επιτροπή αυτή.

3. Για πρώτη φορά έγινε εξ ατομίκευση των φακέλων.

4. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με βάση το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και τις ιδιάζουσες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η κοινωνία ώστε να μην αποκλειστεί ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών που δεν μπόρεσαν να πάρουν μετεγγραφή, με βάση τα ισχύοντα κριτήρια.

Νέο σύστημα Μετεγγραφών Φοιτητών

Όσον αφορά, το νέο σύστημα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών, ο κ. Φίλης είπε ότι εξετάζονται βελτιώσεις του ήδη υπάρχοντος συστήματος και δεσμεύτηκε ότι η απόφαση που θα πάρει το ΥΠΠΕΘ θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να προκαταβάλει κάτι αυτή τη στιγμή.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου