Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εισαγωγή στις Πυροσβεστικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων μόνο για τους υποψήφιους ΓΕΛ - Δε θα έχουν πρόσβαση στη Σχολή Πυροσβεστών οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για Εισαγωγή στις Πυροσβεστικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων μόνο για τους υποψήφιους ΓΕΛ - Δε θα έχουν πρόσβαση στη Σχολή Πυροσβεστών οι υποψήφιοι ΕΠΑΛΑπό το 2016, η εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα γίνονται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.

Ποιες είναι οι Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

- Σχολή Ανθυποπυραγών

- Σχολή Πυροσβεστών

Υποψήφιοι ΓΕΛ

Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στις παραπάνω σχολές μέσω τριών εκ των πέντε επιστημονικών πεδίων του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συγκεκριμένα, οι Σ.Π.Α. εντάσσονται στα εξής επιστημονικά πεδία:

- 1ο επιστημονικό πεδίο - Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες

- 2ο επιστημονικό πεδίο - Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

- 5ο επιστημονικό πεδίο - Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής

Δείτε εδώ τις Σχολές ανά Επιστημονικό Πεδίο για τους ΓΕΛ.

Υποψήφιοι ΕΠΑΛ

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το Μηχανογραφικό Δελτίο 2016 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του panelladikes24, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ δε θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις Πυροσβεστικές Σχολές και συγκεκριμένα στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως αναμενόταν. Τονίζεται όμως, ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη Σχολή Αστυφυλάκων και τις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού.

Η Σχολή Πυροσβεστών ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία, παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία με τις αντίστοιχες μεταδευτεροβάθμιες σχολές. Στην ίδια βαθμίδα εντάσσονται και η Σχολή Αστυφυλάκων και οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού. Επομένως, και η Σχολή Πυροσβεστών θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές των υποψηφίων ΕΠΑΛ.

Είναι σημαντικό πλέον, να περιμένουμε τη δημοσίευση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2016 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ με την ελπίδα να αλλάξει αυτή η άδικη απόφαση.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



2 σχόλια:

  1. Μόνο υποψήφιοι ΓΕΛ στις Πυροσβεστικές Σχολές - Ποιες Στρατιωτικές Σχολές δεν θα υπάρχουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2016

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/02/2016_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μαλακιες είναι αυτές γιατί όχι από επαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή