Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή κατόχων απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΕΠΑΛ επειδή δεν μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για απολυτηρίου Γενικού Λυκείου και κάτοχοι επίσης πτυχίου ΕΠΑ.ΛΔείτε την επιστολή κατόχων απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΕΠΑΛ προηγούμενων ετών για τη μη δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαστε κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου και κάτοχοι επίσης πτυχίου ΕΠΑ.Λ του τομέα Υγείας.

Σύμφωνα με την ρύθμιση του νόμου Ν. 4310/2014 (ΦΕΚ A 258/8-12-2014) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις» η οποία τροποποιεί την πρώτη περίοδος της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και σε όσους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 58, παρ. 5 προβλέπονται τα εξής:

«Οι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, εφόσον κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, σε αντίστοιχες ή συναφείς ειδικότητες του πτυχίου τους, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και σε ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.»

Σύμφωνα λοιπόν με τον συγκεκριμένο νόμο, που τόσα χρόνια μας έκλεινε την ''πόρτα'' της αναβάθμισης του πτυχίου μας και το δικαίωμα στην μόρφωση, πληροφορούμεθα, ότι δεν συμπεριλάβατε τους κατόχους απολυτηρίου γενικού λυκείου με πτυχίο ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας και των υπόλοιπων τομέων παλαιότερων χρόνων μιας και θα δώσουν με το παλαιό σύστημα.

Γιατι κύριε Υπουργέ δεν τηρήθηκε ο νόμος που προέβλεπε, ότι οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού με πτυχίο ΕΠΑΛ θα μπορούν να δίνουν πανελλήνιες στις ειδικότητες του τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ και στις υπόλοιπες των άλλων τομέων που έχουν τελειώσει; Υπάρχουν εκατοντάδες άτομα, κάτοχοι απολυτηρίου γενικού με πτυχίο παλαιότερων χρόνων ΕΠΑΛ του τομέα υγείας που διάβαζαν από το 2014, επειδή με χαρά είδαν τον νόμο που τους επέτρεπε το δικαίωμα στην αναβάθμιση και ξαναβρίσκονται για άλλη μια φορά με την ''πόρτα'' κλειστή, στον ''αέρα'' και το μέλλον αβέβαιο. Γιατί οι κάτοχοι απολυτηρίου γενικού λυκείου με πτυχίο ΕΠΑΛ που τελειώνουν φέτος θα δώσουν πανελλήνιες με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ κανονικά ενώ εμείς όχι; Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού; Τι θα πείτε στις οικογένειες αυτών των παιδιών που διαβάζανε και έκαναν φροντιστήρια για τα μαθήματα των ειδικοτήτων τους; Εργαζόμενοι Βοηθοί Νοσηλευτών που δουλεύανε σε αντίξοες συνθήκες, διαβάζανε για να δώσουν πανελλήνιες στον τομέα υγείας φέτος και να διεκδικήσουν την είσοδο σε κάποιο ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Το αποτέλεσμα να πάνε οι κόποι χαμένοι και το όραμα για συνεχιζόμενη μόρφωση ανέφικτο. Διαβάζαμε δίχως αποτέλεσμα.

Αιτούμεθα την συμμετοχή μας με ρύθμιση σας στις φετινές πανελλήνιες των ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα, ως κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου με πτυχίο ΕΠΑΛ παλαιότερων χρόνων όπως το προβλέπει ο νόμος Ν.4310/2014 (ΦΕΚ A 258/8-12-2014) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», ως νόμιμο δικαίωμα Έλληνα πολίτη που εργάζεται και αποδίδει φόρους στο κράτος και διεκδικεί το δικαίωμα στην μόρφωση.

Αναμένουμε απάντηση σας με την ελπίδα ενός νέου Έλληνα που θέλει να σπουδάσει και να στηρίξει την χώρα του.

Κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου με πτυχίο ΕΠΑΛ παλαιότερων ετών.

Δείτε σχετική ανάρτηση του panelladikes24 στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Πανελλαδικές Εξετάσεις με απολυτήριο ΓΕΛ και πτυχίο ΕΠΑΛ - Τι ισχύει

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Δεν θα μας αφήσουν να δώσουμε!Είμαι στην ίδια κατηγορία,έχω απολυτήριο γελ απο το 1991 και ξαναπήγα σχολείο (ΕΠΑΛ) και πήρα το πτυχίο β.νοσηλευτη το 2012 και δούλευα παράλληλα .Απο τότε παλεύω να δώσω με τα επαλ και κάθε χρόνο με αποκλείουν!Τη να πω οι άνθρωποι δεν ενδιαφέροντε για μας τόσο άπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή