Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μετεγγραφές Φοιτητών - Στοιχεία για πολύτεκνους και τρίτεκνους - Τι θα γίνει πλέον;

Αποτέλεσμα εικόνας για ασπε Μετεγγραφές Φοιτητών - Στοιχεία για πολύτεκνους και τρίτεκνους - Τι θα γίνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων3 στις 4 αιτήσεις πολύτεκνων για μετεγγραφή ικανοποιήθηκαν και οι μισές τρίτεκνων

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών φοιτητών που έγινε με βάση τη μοριοδότηση κριτηρίων πολλοί φοιτητές από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες δεν κατάφεραν να πετύχουν τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους.

Συνάντηση ΑΣΠΕ με παράγοντες του ΥΠΠΕΘ - Λύση για τους φοιτητές με 5 μόρια και άνω

Αντιπροσωπεία της ΑΣΠΕ συναντήθηκε με παράγοντες του ΥΠΠΕΘ και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους. Ανάμεσά τους και το θέμα των Μετεγγραφών Φοιτητών. Δείτε τι προέκυψε από τη συζήτηση.

Α. Γνωστοποιήθηκε ότι επί συνόλου 9.700 κατατεθεισών αιτήσεων μετεγγραφής που επικαλούνταν μοριοδοτούμενα κριτήρια, πολύτεκνοι ήταν 1.650 και τρίτεκνοι 2.750 και ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις 1.200 πολύτεκνων και 1. 400 τρίτεκνων φοιτητών.

Β. Ζητήθηκε νομοθετική ρύθμιση για τους 450 εναπομείναντες πολύτεκνους που δεν πήραν Μετεγγραφή. 

Γ. Η θέση του ΥΠΠΕΘ για φέτος, είναι να επιδιωχθεί να δοθεί λύση για τους πολύτεκνους που συγκεντρώνουν συνολικά 5 μόρια και άνω, μέσω των ενστάσεων και των κατ` εξαίρεση Μετεγγραφών.

Δ. Την επόμενη χρονιά θα αλλάξει και πάλι το νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών και θα διορθωθούν αδικίες και θα επιδιωχθεί να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΑΣΠΕ.

Θέση της ΑΣΠΕ για το θέμα των Μετεγγραφών Φοιτητών

«Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος». 

Αν δεν αλλάξει αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον:

Για την εύρεση του κατά κεφαλή εισοδήματος, να υπολογίζονται όχι μόνο τα προστατευόμενα τέκνα αλλά και τα άνεργα τέκνα της οικογένειας, που εμφαίνονται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου και της ΑΣΠΕ. Επίσης και ο αριθμός των μορίων που δίνονται, να είναι ανάλογος με το πλήθος των παιδιών της πολύτεκνης οικογένειας. 

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα ειμαι γενν 1977 τελειωσα εσπερινο τεε β κυκλου τομεα υγειας κ προνοιας μπορω να δωσω πανελληνιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή