Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα πραγματοποιηθούν πριν τις ενδοσχολικές εξετάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα πραγματοποιηθούν πριν τις ενδοσχολικές εξετάσειςΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνεται ότι καλλιεργείται κλίμα ανησυχίας στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αναφορικά με τις εξετάσεις.

ΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποσαφηνίζει προς κάθε κατεύθυνση για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και των μαθητριών

Σχόλιο panelladikes24: Σύμφωνα με το νόμο 4186/2013 για το Νέο Λύκειο οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο. Η παράγραφος του συγκεκριμένου νόμου που αναφέρει τα παραπάνω αντικαταστάθηκε με άλλη στο νόμο 4310/2014, η οποία αναφέρει τα ίδια για το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων ενώ με το νόμο 4327/2015 αντικαθίστανται οι παραπάνω παράγραφοι με νέα, στην οποία δε γίνεται καμία αναφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων. Ο νόμος 4327/2015, όμως, κάνει σαφή αναφορά για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Επαγγελματικό Λύκειο.

Επομένως, το υπουργείο Παιδείας με τις συνεχείς αλλαγές και τα θέματα που δε ξεκαθαρίζει έχει δημιουργήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες όπως και με τις καθυστερήσεις εκδόσεων υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται για τη λύση θεμάτων που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Επίσης, είναι πολύ λογικό οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξάγονται με το πέρας της απόλυσης από το Λύκειο και να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν απολυτήριο. Δηλαδή, να διεκδικούν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Άλλο ερώτημα... Τελικά προσμετρώνται οι προφορικοί βαθμοί των τετραμήνων για τον τελικό βαθμό πρόσβασης ή όχι; Θα μας το ξεκαθαρίσουν ή θα δώσουμε πρώτα εξετάσεις και μετά θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τους προφορικούς βαθμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα τελικά, το καλύτερο πάντως ειναι να αποτελέσουν ουδέτερο παράγοντα και όχι σημαντικό και προκαθοριστικο ρολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή