Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2015Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άννας Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Δείτε την ερώτηση:

ΘΕΜΑ: «Καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Εκατοντάδες αθλητές που έχουν επιτύχει σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις, με βάση τις οποίες δικαιούνται την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν γνωρίζουν ακόμη τα τμήματα στα οποία εισάγονται, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδώσει ακόμη τα αποτελέσματα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Νοεμβρίου και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι αθλητές έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά που προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου (Φ151/125883/Α5) από τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Η καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων παρατείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των αθλητών και των οικογενειών τους, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη ούτε τη σχολή ούτε την πόλη που πρόκειται να φοιτήσουν. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενοίκια και λοιπά έξοδα, σε πόλεις μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους – και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία - χωρίς να γνωρίζουν ακόμη αν πράγματι θα παραμείνουν εκεί για να σπουδάσουν. Παράλληλα είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος απώλειας του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Με δεδομένη την υποχρέωση της Πολιτείας να επιβραβεύσει τις επίπονες προσπάθειες αυτών των παιδιών που έχουν χαρίσει στην πατρίδα μας διακρίσεις, αλλά και να τους αντιμετωπίζει ισότιμα και όχι ως φοιτητές δεύτερης κατηγορίας, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

- Έχει ολοκληρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων βεβαιώσεων εγγραφής των αθλητών στον ειδικό πίνακα, όπως προβλέπεται από τους ν. 2725/1999 και ν. 3708/2008;

- Πότε εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαγωγής των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να λήξει άμεσα η ταλαιπωρία τους;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Καραμανλή

Βουλευτής Β΄ Αθηνών - Ν.Δ.

Δείτε επίσης: Καθυστερούν τα αποτελέσματα για τους Αθλητές λόγω εκκρεμοτήτων σε ορισμένους φακέλους

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου